::Leaving...::

Whoop, hehe, br hr 2 ckp last post tuk blan ni, tetibe menjengah plak post yg br ni... Hihihi, actually, aku x berangkat lg. Haaa jap g br nk brangkat pergi. Ermm, tp cm syu2 sket plak kan, aku ni mmg sentimental sket. Rs syg lak nk tinggalkan shah alam ni (*Hoi, mcm sem depan x dtg blik dah kan?!*) Ermm, nest sem pemandangan dah berubah, aku pn maybe dah x join budak2 rmh yg skg! Diorg ni mmg best, cool je. Aku klo dah rpt ngan org, mesti sentimental sket nk tinggalkan diorg. Post ni cm poyo sket, hehe. Byk plak yg jdik sem ni, so adventurous! Haha n aku harap next sem pn another adventurous semester! Ermm, aku tepk jgk, aku ngan bdak2 rmh ni br 1 sem, dah aku berat ati nk tinggalkan diorg ni, cmne ngan bdak2 course aku? 2 thun lak 2! Hehe, lg emosi aku ni. Hahahhaha, cm bodo plak kan! Urf, xpe, klo ade sumur di ladang, blh sye menumpang mandi, klo ade umur yg pjg, pasti kita akan berjumpa lg! Hiihihihihihihihihi. Ermm, nk get ready tuk blik! Adios!


Senti-Mental Me,
StarzRebel*

::Last Day Of This Semester!::

Bukit Cerakah! Wah, best siot g sini! Mmg port best tuk exercise and sightseeing! New experience! hahaha. Okeh2, ape aku merepek? Meh cte dr awal. Alkisahnye.... Actually, ni nk revenge blik kes hr 2, yg ktorg x dpt g bkt cerakah. Msa ktorg g sunway hr 2, bajet nk g cerakah sekali, tp apekan dy kan, time ktorg g, diorg holiday plak. Tuk info, Bkit Cerakah bukak selasa smpi ahad je. Isnin cuti, n time 2 jgk ktorg g. Tp tutup, but aku rsa better laa tutup hr 2, sbb time 2 ktorg dah siap2, lawa2, wangi2 nk g sunway. Klo msuk riadah lam 2, mmg x g sunway dah laa. Semua dah belacan dah! Sme laa cm td, letih + bepeluh2 aku. Srius mmg blh trun bekilo2 laa klo hr2 aku g bkit cerakah, then exercise. Eh, eh, melalut lak kan. Hahhahaha (*Yeah, aku mmg byk merepek!*)

Oke2, smbung, ktorg grak kul 9.30 cm2. Yg pegi aku, ijat, syuk, baiti ngan awin. Kali ni, geng berjemba ktorg x cukup 1 ahli, iaitu atie. Haha, xpelaa, next time g lg. (*Atie, seriously best gle! Ahahaha, kang ko tgk je pic ktorg! Ermm, next time g paintball lak! Ko kne join, sbab aku nk shoot ko byk2! hahahahaha*) Wah! xtvt byk gle, kne crik duit xtra neh! back 2 da stry, ktorg smpi, msuk rm3 sorg, then ktorg bebasikal. Haaa adekejaidan best kat sini. Drama yg tah hape2. Ok, time ktorg g ni, ade 1 group bdak2 sek n cikgu2 diorg. Cikgu n brader yg in charge beskal ni, blh plak betikam lidah. Ermm, aku x mo side spe2, aku rse dua2 slh actually, sorg yg nk ngajar manner, sorg g plak xmo beralah. X salah pn beralah, sbab mkin dilayan, mkin pnjg. N cikgu 2 pun, nk tegur sal manner, dia pun cm xde manner jgk. Jerit2 gak ngan student dia. N brader 2 pun, klo nk tegur, jgn ckp kasar sgt ngan bdak2 2.(*Eventho, mmg tgh panas jee tgk perangai cikgu n bdak2 2*). Yg aku x best, diorg betekak, pjg2 buat hape? X nmpk ke rmi org yg tgh beratur nk sewa beskal 2? Tah hape2, aku mmg dah xde mood dah td tgk "drama" 2, ahh mls nk ulas. Buat tmbh dosa aku je.

Setelah pertandingan debat diantara cikgu ngan brader td hbes, ktorg pun nek laaa beskal. Beskal rm5 jam yg 1st, then + rm1 tuk next 1 hour. Ok, reasonable n bebaloi, sebab klo korg jln kaki, mmg x kan telaratnye. Bebukit2 kot, n yg pling x thn Menara Sapu Tangan, mmg bapak tinggi n curam gle nk g situ! X thn btul, aku ngan awin dah semput. Syuk n baiti pn surrender kejap, ijat je yg tah mkn ape leh ade energy nek atas 2. Byk ktorg amek pic, best gle! (*Actually, klo g lam grup2 camni mmg best, cbe g sendri maybe bosan kot!*).

Okeh, ni maybe last post for this month or maybe this year? hehe tp bkn the last post of this blog yee, sbab aku kat rmh xde intenet, so nak g cc mmg malas aku ni. Skg kne pk tuk next sem. Hermm, tmpt tinggal laaa! Haiya, cmne eh? Should I join bdak2 rmh skg or join kairil? Kne timbg tara baik2 ni. Hermm, esok laah aku buat decision, eh, hr ni laa, jap g laa. Aku kan nak blah dah, ptg krg. Hermm..

Oh, btw klo ade pape text aku! Fb, segala bgi 2 mmg akan besawang lm nye, atas sebab2 xde intenet, n mls nk g cc. Hahahha, so adios! Selamat Hari Raya Aidiladha!

2 my house mates! :- Hasan, Khairul, Wan Afiq, Faizal, Khalid n Farid n also Khalidah aka Ayu(bkn room mate ye), sorry kalo ade pape terkate, terkutuk, terpukul n segala ter2 yg x best yg aku dah terbuat, SORRY! Maybe next sem x jumpe, so ni laa maaf aku kat korg eh. Korg klo nk ajak lepak, sms je laa aku. Men kad ke, ahhahahahahaha.

2 my course mates! :- Ijat, Baiti, Miza, Aimi, Awin, Atie, Lina, Balqish, Ikram, Izham, Syafiq, Mud, Faiz, Charlie, Kairil, Hajar, Ilah, Dakcik, Sue, Yana, Iday, Alan, Laci aka Koro, Acad, Trex and Syuk, jumpe korg next sem! Wohoo, harap semua 1 kelas lg! Selamat Hari Raya! Sorry klo ade yg ter2 yg aku dah buat 2. hahahaha ;P


Bye2 semua, jumpak next sem! ;P
StarzRebel*

::A Little Tired::

Ermm... tah pesal aku 2-3 hr ni (*actually this whole week*) tp terasa sket lam 2-3 hr ni. Aku cm letih nk bepk. Skg aku just pk sal final je. Tp asal aku pk sal final, masalah2 len plak yg nak appear. X leh ke, otak aku ni, aku programkan risau sal final je? Pas2 aku x yah nk pk sal benda lain? Argh! Tension! Pesal aku nk sebok2 igt sal benda lain? Coz skg fokus aku tuk final! Study3! Final ni mmg kas stress laa! Hbis je final, aku nk g joli hbes2 lah! Start mlm 2 jgak! Pas final, Syuk, men bowling! Igt Carl's Jr Tournament kte! Yeah! Itu jee dpt lenyapkan tension final aku! Hahahahha. N 9 hb! Ape xtvt korg neh? Pls3 cepat! Nk lepak sunway ke? Men panah? Jom lah! Aku btul2 nk all put release tension aku neh! N on 10th 2, aku blik kg plak kan(*But x laa blik sgt, g rmh pak sedara aku kat selayang jap, tgk pc n laptop dia ape prob tah.*) So, blik 11 hb! Ufff! Nk blik cepat! Tinggalkan Shah Alam n smua prob2 Shah Alam! Hoho~~ Kat rumah is my time 2 4get all the bitter memory, but the sweet one, will always b in my heart! ^_^ Mne leh lpe kan, membe2 gle aku neh! hahahaha, hrp2 next sem dpt jumpak korg lg!(*Ofcos, sbb nk daftr kelas yg sme! Yeah!*) X sbr aku! Hihi, aha! 1 benda aku realize, mkin besawang laaa blog aku! Rmh aku x de intenet ye, so mmg korg akn bce post last aku lee. Maybe yg ni, tp x kot. Kang hbes final aku update lee lg kan, hehe. Gle laa kan x update! Sebab itu laaa hr freedom aku tuk sem ni! Aha! N aku sgt2 x nyesal smbung study! Because my life being coloured back! Hahahahahha! Korg gtau laa plan. Plan2 asyik x jd je kan, cm hr 2 ckp g genting, x jdik! Nk g sunway lagoon, xnak laa plak sbab nk kne bsh2. Then last yg aku dgr sunway. Jd ke x? (*1 g, cik Atie, ckp nk g rmh syuk, jd ke x?*) Eh, ape aku mlalut2 ni? hahahah plan nk suka ria byk laa plak kan. Blh lak pk mcm2 idea, tp tuk jwb final, lebur plak! Tp pape hal, bowling yeah! Ermm hrp2 atie,baiti,awin ngan ijat join laaa! X jauh pn, kat ole2 je. Hehhehe. X sbo lak aku! Bls dendam kat PAS hr 2! HarghH!!!!

::X ley Lena::

Jam dah 5.44 pg dah ni, jap g lam kul 10 ade lak group discussion, n aku still x dpt nk tdo g. Aku dah lyn 1 movie pn still x ngantuk. Slalu aku leh lak tetdo smbil tgk movie 2. Nk ckp crite sedap sgt, xde laa best sgt. Biasa2 je, n nk ckp seram sgt, srious x seram. (*Btw, movie yg aku tgk, Whispering Corridor 4: Voice*) Tp still aku x ngantuk lg. Hermm, ape nk buat? Ade test lak ptg ni. Nseb laa ptg, klo pg, ok laa jgk, aku mmg x tdo laa.

Pesal aku x ngantuk? Mayb sbab aku kne provoke td kot? Hermm, aku pling x ska kne provoke2 ni. Pe motif tuk provoke aku? Want to start a fight? Ahh, x yah laaa. Buat pe? Buang ms aku. Dah! Enough lah! Mls aku nk pk.

Ape lg reasonnye? Lamp terang sgt? Yes, that might be a good reason. Tp skg dah gelap gelita still x dpt lelap jgk!

Cuak exam? Maybe not, because just like other paper, aku xde feeling pape pn. Hermmm.

Missing someone? Yeah, maybe but actually I want to keep a distance so that I could forgot that someone. Pls3, cepat laa cuti! Then I can reset my heart n my mind back! But that's not the main reason y u still awake.

Ape lg? Mayb I'm just overslept, n my mind had enough rest, that's y i can still open my eye at the time like this. Pape je lah! Xleh tdo, lyn intenet sudah!


xoxoxoxoxoxoxoxoxoxox
StarzRebel*

::Malas!::




Malas! Xde mood!




::ITS ngan ECO dah lepas~~::

Weeeeee!!!^_^! Ekonomi ngan sistem dah settle! Next paper on thursday plak! Wuhuu, supa dupa relief! Kejap je laa. Tp pape hal, mlm ni tgk movie lah! Huhu, mau ajak si pikah 2 klua, xmo laa plak. Tp xpe, sbab aku dah plan dah nak tgk movie. Ermm, movie ape eh? Hehe ni laaa 6 movie yg sempat aku listkan lam otak aku tuk aku tgk mlm ni!

Whispering Corridors
Memento Mori
Wishing Stairs
Voice Letter
A Blood Pledge/Suicide Pact
Unborn But Forgotten

Inilah barisan2 movie yg akan aku marathon mlm ni. Hahaha. Smua genre seram ye, then cter semua dr korea. Mmg fav aku cter hantu dr korea ni. X korea, jepun. Wuhuuu! Pas ni beli earphone plak, tgk lam gelap, psg earphone. Woohh! Dasat laa! Hahahahhaha.


Cbrn entity seekers!
StarzRebel*

::Final Aku::

Jadual aku ye...

Final dah dtg! Semalam 1st paper! CTU553! Tp yg x best, paper next. Eco(ECO415) ngan System(ITS410) Xde gap! Gle ape?! Dua2 paper bca semata2! Arghh! Kejam gle UiTM buat cmni! Horghhhhh!!!!!!. Kne study! Yah! Babai! Nak study! Wuhuuuu~~~~


Semangat! Yeah!
StarzRebel*

::Damn! Stupid System!::

Lek, tp mmg aku nk menyumpah neh! Bengong! Bodo nye sistem! Patut check dlu br laa msukkan then skg br nk tolak duit yg dah error? Ok, korg mesti x phm kan ape yg aku nk crita! Tp aku mmg tgh hangin sgt dah neh! Cube korg pk, korg dpt duit 2, ngan amaun byk 2 b4 rya dulu, then skg tiba2 diorg amek half dr amaun duit 2. Ok, contoh korg ptut dpt 500, tp sistem bank tesalah msuk, dia trmasukkan 2 kali, jdik laa lam acc korg 1000. Pas2, dah bpe blan pas2, br diorg prasan yg dah tesalah msuk, then diorg bank deduct blik 500. Ape korg rse? Korg x menyampah gle ke? Pehal x deduct awal2 dulu lg kan? Pehal br skg nk tolak? Bengong btol! Nseb rrr duit 2 ade lg. Klo x, aku hutg ngan bank plak? Byk laaa ko! Korg yg silap! Arghhh!!!!!!!! Short laa aku nye budget! Bingai btol! Warhggggggggghhhhhhhhhhhh

Duit, aku sgt sygkan kao!


Warghhhhh!!!!!!!
StarzRebel*


::Sempat Lagi::

Pg ni-9.00 26/10/2010, first paper aku!. Skg - 7.12 26/10/2010. Tp pehal aku x buat last revision? Pesal aku sibuk blogging? Bengong betol! Masa suntuk! Dah, tinggalkan dunia IT kejap! No fb, blog or watsoever just untuk few days! Kang dah hbes paper, ikut ko lee. Haaa but itu 1 cbrn yg besar! No, come on, u can do it! Yeah!


1st paper, jgn tiru!
Pk ko blh lakukan!
StarzRebel*

::Yo! Bloggers! N Also Reader's!::

Hello! Hehe, weird rite I'm greet all of u. Hermm, maybe it's time 4 me to change myself 2 be a better person. Guys, all of u, do you think that I'm not a good person? Actually, I am not a very good person(*Yeah, I know the fact sometimes I speak things that can make you mad*) Well, that's just the way I am. Hermm, ape yg melalut ni? Actually aku nk ckp reason npe aku lme dah x update blog aku neh. Aku ni MALAS! Tah pehal asyik MALAS je aku neh, haish! Tlg laaa spe2 ade jual ubat rjin, aku nk sedozen @ ckup tuk 20 years nye supply! Haha, mayb after 20 years, amek ubat 2, then aku leh jdik rjin! Huhu, hopefully laa kan. Plik laa, time b4 cti ry 2, aku rjin gle kot update blog aku! Tp skg cm mls gle plak kan. Bkn xde story, byk kot! Outing ngan geng2 ria aku, Atie, Baiti, Syuk, Awin ngan Ijat. Syesly, best gle klua ngan diorg ni! Happy x ingat final langsung! Hahahaha, hopefully, next sem ktorg 1 kelas g! Yeah! Crita sal diorg, tingat lak kwn2 kat kg! Syafiq, Keirol, Sue, Wan, NAzirah, Dayah, Wani, Fizal n rmi g! Wuuu ktorg klo klua pn mesti x igt papa. Enjoy sgt! (*Whooaahh! Is it a good thing? Enjoy too much on my life?*) Tp mmg dah best, ktorg mmg cmni an. Haaa bab jejalan, klua mne2 ceruk ni rjin plak aku kan! Harghhh!!! Klo study 2 maha malas! Oooohhhh!!!!!! Aku perlu berubah! Jsut like now, patutnya aku dah ngadap notes CTU! Xmo aku ulang sej dip, repeat CTU! Hbeh doh kne pangkah ngan bdak2 kelas aku! Perghh!! Kne study btol2! N my exam nye gap blh thn gak laa rpt jgk. But I'm so damn xcited bcoz, after final papers, Syuk ajak rematch plak kan bowling! Tp rancang jgk nk g Genting! OhoooO! Byk plan neh, hermm, mne ptut didahulukan? Genting lu rrr syuk! Pas genting around bln 12, ble ade sale br bowling! Blh shopping + men bowling! Wuhuhuhuhuuuhuhu! Amacam? Hahaha, blh trus claim hadiah trus kan. Jom Genting! Kwn2 ku! Meeting genting eh pas paper final! hahahahaha. Tp tiket kne bli 1 week b4 pegi! So, kta kna bincg awal neh! aku nk sgt nek roller coaster! Extreme thing because I've never try it b4! Pls3...(sambil buat muka cam push n boot lam cte shrek) Hahahhaa.

Telanjur becerita neh, aku nk cerita jgak sal motor aku yg dah merajuk ngan aku! Pesal tah blh plak dia mati tgh2 jln! Arghh!!! N g kedai brother 2 ckp moto ni mcm2 lak prob. Handle segala bagai then, enjin lah. Actually, enjin ok je kot! Tp pehal lak ckp enjin prob! (*Haaa 2 lah kao! Dulu x mo amek port langsung sal moto, skg hegeh2 tnya org sana sini, blur x tentu pasal!*) Huhu, inner me, jgn laaa mrh... Aku thu itu kesilapan sendri! Yah, Weekend neh! I'm going to manja2kan moto itu. Aku akan cuci, trim ape yg ptut. Hehe, ready to dimanja2kan ye moto ku syg! Hihihihihih.

Ape lg nk crite? Oh, ya, aku igt sem break ni nk kje kat shah alam. Ok gak, act ni cdgn membe aku jgk, Cik Atie, n I think why not rite? Kt rmh pn, aku hbeskan beras mak ayah aku jgk! So, dr aku buat xtra lemak, better aku gnekan ia ke jln yg benar! Hehe, lgpun aku x nah kje cm2, eh x mention kje ape kan. Maybe KFC or 7E. Pape je, janji kje yg x nah aku buat. Sbab aku pas dip trus kje jdik system support, so tringin lak nk try something out from aku nye course. Kje2 biasa, and it's actually fun!...maybe... Hehehe but really nk try. Wuhuuu.

But, pape pun final dulu! Yah! And i hope I pass all the papers, sebb aku dah penah rse repeat and it's not a good thing! Owh last word from me!


GOOD LUCK ALL STUDENT!
DO YOUR BEST IN FINAL PAPER!
GANBATTE KUDASAI!
MAAF KLO ADE SALAH SILAP!

^_^

Semangat!
StarzRebel*

::Marah Ke?::

Erm, npe eh title post ni tnye mrh ke x? Hermm, actually aku ni nk tnye, mrh ke klo aku untag benda yg xde kne mengena ngan aku? Bkn x ska, tp klo cm pic, yg ada pic aku, aku ska kne tag. Sbab dah sah3 ada pic aku tp, klo pic 2 tadak kna mgena, mcm pic si a sorg je, then a ni tag pic dia dgn nma aku. Aku bkn x ska, ok tp klo pic 2 dah asyik kna komen smpi 100++ comment, aku plak nek rimas ngan notification lam fb acc aku. Hermm.

1 g, diorg mrh ke klo aku mrh diorg spy jgn nk cmpr personal life aku? Mak ayah aku x ckp papa, tp diorg plak lebih2. Aku bkn xmo blik time study week, tp aku byk kja! Parent aku pn phm tp pehal mamat ni nk kecoh2? Sorry klo yg bce ni terasa diri dia yg aku maksudkan tp aku tgh letih skg ni, pas2 ko nk kondem psl aku x blik pehal? Cm aku anak derhaka plak dr cr ko ckp cm2. Weh, come on laa, mak ayah aku mmg hrpkan aku blik, tp dgn reason yg btul, diorg blh accept npa aku x blik. Diorg pn phm, aku bkn cm dip dlu. Skg dah degree, so bebeza laa.



Ok, aku tgh letih skg,
So,anything could trigger my anger mode 2 come out.
StarzRebel*

::Aaah, lega...::

Weeeeeeeeeeee aku sungguh lega sebenarnya! Klas aku aku sudah hbes! Then, test semua dah settle. Assignment tinggal 2 lg, eheheehe, aku pause jap assignment 2 eh, sebab isnin ni aku nk g enjoy ngan bdak2 course aku. Whooaaaa! Hahahaha.

Letih siot minggu ni, byk gle assignment, then aku pn xde ms nk update blog neh. Hehehe. B4 rye lu rjin kan aku update tp skg cm xde ms. Srius, aku pn x lrt nk update2 ni. Heheh. Ni just short update tuk follower aku yg mrindui aku! Hhihihihihiihihihihiihihihihi.

PEACE!


SMILEY FACE,
StarzRebel*

::Weird Day, But InThe End, Happy::

Yes, just like this entry's title. Today, start je my jepun nye kelas, aku dah rasa cm something not quite right. Yeah, it was weird because as I remember, yesterday I was very energetic. X laa energetic but the mood, is like happy go lucky kinda mood. Tp, pg td, bgn dr tdo, don't know why, msuk kelas jepun aku rsa cm hampeh je. N the truth, ade sorg dak ni, (*Ok, klo spe2 kenal mamat ni, diamkan diri anda je yee.*) Dia ni cm agak perasan bgus laa. Aku ni bkn laa ape kan, ok laa confident segala, tp cm tah hape2. Weh, org len test jgak kan, tp tade laa kecoh cm ko! Haha, sorry la wei, aku bkn ape, aku just nk luah ape yg aku rse. Bkn nk ktuk ko ke ape, tp klo ko alert, ko ni cm belagak sket ko tau x. Relax2 sudah la wei. Membe ko aku tgk, xde lak nk action sgt kan. Tp ko ni? Haihhh. Xtau nk ckp pe, just klo ko igt btul2, ko nilai btul2 kekadang org bosan nk ckp ngan ko sbab benda2 cmni. Ok? Peace!!

Ok, then aku ni skip 2 class, just nk siapkan bel. Dasat gak, aku sriously nervous sbab dah laa x praktis, text 2 lak, dah laa aku buat last minute(*Time skip kelas 2 la*). Srius aku x leh fokus, n i kept thinking that, "Mamposla kao, repeat paper ni!" N then i was like thinking bout my future, cmne effect repeat ni. Srius, bedasarkan pengalamn dr dip dlu, repeat is not a good thing. Aku present no 8, mmg bedebar, sebab aku nervous tkut x tau nk ckp pe, then x bpe organized. N then ade plak part aku lost kejap n aku mmg cuak time 2. Then, msa2 ditunggu, Madam Shirin call upon my name to present. Hoi, sriously dol! Aku cuak! Nervous sgala bagai! Hampeh btol. X confident langsung! Tp naseb baik laa presentation 2 bejalan ngan bek, n then tq 2 my house mate, kasi video sal Susan Boyle. (*2 wan afiq--Hah, ko ckp video ni dah rmi tgk, bdak2 kelas aku ade yg blum tgk lg! But thanks tuk ko sbab kasi aku vid ni. Aku pn xtau ade video cmni. Hehe...) Act, mmg video ni first choice aku, sebab ketara sgt diorg judge n stereotype kan Susan Boyle ni. Blh nmpk siap ngan penonton2 tekejut ngan cita2 dia nak jdik penyanyi. Srius, aku agak kagum ngan Susan Boyle ni. Suara mmg lovely sgt. Tekejut beruk judges ngan penonton2 bla dgr nyanyian dia ni.


video

Ni lah video audition Susan Boyle

Pas aku play video ni, diorang semua agak tekejut n I think choosing this video is the right choice. Tp, 1 yg spoilt, aku lost kejap ble nk start presentation. Seba aku x prepare, aku jdik x confident n aku bleh trhenti bekata-kata kejap then ade "Silent Moment" lam peresentation aku 2. Huih, cuak aku. Then, after that aku men cakap jje ape je benda yg telintas kat otak aku. Tgk2 sket isi presentation lam slide, then men taram je explainantion 2. Phew, nseb baik xde laa teruk sgt. It was an OK presentation but not a great one. Blhlah, kre aku x yah nk rsau pape dah sal bel ni. Whuuuuu. Target nk A, but I don't think i can get an A 4 this subject with my overall view of my presentation. ~~Hmmm... X pela.... But I was happy. All the weird feeling is gone! N sriously, after the presentation, I felt a much more better. YEAH!

::Bel~~ ::

Aku ngantok! Tp tepakse sesengkang mte jap! Pg ni, 8.30 kne present video jepun lak! OMG! Aku letih! Damn! Klo laa kan aku buat bel ptg td kan. Kan3... Tp apekan daya, u can't turn back time ye Mr Fandy! What u can do, make the time that u have useful! Yeah! Way to go to me! ^_^



Semangat! Ganbatte Kudasai, Fandy-sama!
StarzRebel*

::Mr Lazy Pant::

Dude! What's with the title? Haa, can't u read? It's mr lazy pant! Huhu~~ Aku tgh mood malas ni. Urghh! Ape lah! Heran aku, pesal nak mls2! Dlm kekangan waktu sebegini, aku blh lg mls2! (*Wei, update blog rjin plak kan?*) Ahaa, out of question! Nak siapkan bel! Pergh! Aku kne present lak isnin ni! Malas btol! Itu je nak update, sbab aku tgh malas. Hhahahahahahhaha


Mr Super Lazy Man!
StarzRebel*

::SHIT!::

Aku tgh marah ni!
Arghhhhhhhh!!!!!!(Sila abaikan post ni klo x sanggup nak bce kata2 nista dr aku)

Aku x leh terima! Bodo! Ape hal? Srius! Aku ni perlukan anger management nye consultant therapy! Arghhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! Aku nk marah!

BODOH!
BANGANG!
BENGONG!
XDE OTAK!
HARAM!
FUCK!
BABI!
CELAKA!
BANGSAT!


Srius aku dah xleh dgr pape dah!
Arghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!
Aku mmg perlukan counselor!


*.*,
StarzRebel*

::KeM.A.L.A.S.an Aku::

Sudah dtg, dia sudah dtg! Kwn baik aku, yg dr dulu dr sek rendah, n even dr tadika lg yg selalu menemani aku. Aku benci klo dia dtg, my best friend ever, Mr M.A.L.A.S! Aku mmg tgh malas! Sgt2 malas, esok, kuiz, kelas ganti, semuanya dtg skali. Kelas dr 8.30 pg smpi 8.00 mlm. Waaaaaaaaahhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! X tau aku kehidupan degree ni lg hectic dr dip! S.H.I.T! Aku benci laah keadaan cmni! Aku ni bukan workaholic ke, studyholic ke, ape ke, tp pesal nk buat jadual aku leh jdik pack cmni? Warghhhh!!!!!!! Esok aku mesti layu lah! Mte pn cm mengantuk2 je. Haduih, bel pn x buat g! Damn! Kuiz x study g! Double Damn! N the best ever, kelas yg slalu aku tdo, ECO, ade pg2 bute! Ultimate damn! Haaaaaarrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhhh!!!!!!!! Aku x tau laa cmne kwn2 aku yg len blh go through this kind of situation. Aku tkot nk pk esok, (*Ermm, klo x g eco bleh? hehehe*) Oh, btw aku nk jgak story sal hr ni. Pehal tah, ok, klas ktorg, ade buat trip tuk 1 subjek, AI so join trip ngan budak netsentrik. Join? ok fine blh than g laa kan, tp yg x thn 2, dah laa join, diorg cm goyang kaki je lak kan. Pas2 cm poyo laak ngan ktorg. Yg buat x best, aku handle mkn(*Aku AJK Makan*) so we have to prepare breakfast to all the participant. Act, aku just handle for my class only, but tah celah mne tah, faiz ngan shafiq suh bli skali tuk bdak2 netsen. Aku bkn ape, klo ktorg dah bli, then ajk2 mkn kelas 2 buat ape? Goyang perut? Perghhh bgus lakk kan korg nk goyang2 perut 2? Warghhhh! Lg tension aku! Dah, nak stop! Buat kje. This week n next week, going 2 b soooo mucchhhhhhhhhh hectic! Harghhhh!!!!!!!!!!!!!


Arghhhhhhhhhhh!
StarzRebel*

::Mukaku Yang Mana Satu?::

Sila lihat pic di atas, n what do u guys think besides handsome, adorable, charming and all the good stuff. Hahaha, Well 1 st pic aku buat biasa , so ape yg korg fikirkan? 2nd pic, aku kerutkan dahi n ape yg korg pikirkan lg? n the 3rd pic, aku senyum. So ape yg korg pkirkan? Haaa this question aku tnye kat kwn2 aku n ade jgak few shocking answer.

First pic, muka aku buat biase, ade yg ckp " Asal ko ni poyo lebih?", ade ckp ni pun muka cm nk crik gaduh. N ade jgk yg ckp, ok je.

Second pic, diorg ckp aku nk crik gduh. True, sbb aku tgk blik pn cm nk begaduh je.

Third pic, aku senyum. Ade ckp ok laa cmni. Senyum. Ade jgak yg ckp aku ni gile seks ble senyum cmni. Haaaaaaaah? Ni komen bernas dr cik Atie, n aku agak tekejut! Tp x pela, aku trima jaw 2 sebab aku mmg nk dgr pendapat diorg sal cre aku mengekpresikan sesuatu. Ade membe aku, Wan Afiq, bleh plak ckp buruk plak aku senyum. Cis, hampeh btol! Tp xpe laa kan, sbab aku nk dgr pendapat diorg. So, korg rse ape? Aku rse senyum aku dah ok, ke plik? @ nmpak cm Gile Sx?

//Tp, yg pling best! Aku dgr komen dr cik Ayu ni ble 1st time tgk aku, dia ckp aku ni muka cm abang2, yg caring. So cm betanggung jawab! Waaaaaaahhhh, u really made my day! Owh2222..... so sweetttttt!!!! Tense aku sal test jepun pg td pun dah blh reda dgr komen ko neh. Wuhuuuuu! Bgus, ko x jugde positif sket compare org lain, ckp aku cm penyagak, samseng segala bagai. Pheewww~~ Dasat! So, tq cik Khalidah Aziz!(Khalid, jgn marah!)


Sje, nk tau ape korg rse ble 1st tgk aku.
StarzRebel*

::Amazing Saturday!::

Haa, aku dah xcited gle ni nk crite ni. Nak bce? Korg btul nk bce? Hehe, ok laa meh aku bercerita--

Pd suatu hr sabtu, hahaha, poyo kan. Crite mule2 cmni, last week(26 sept 10) laa Miza jemput ktorg beraya, then pas2 pas blik ijat lak ajak ktorg g rye rmh dia semalam(02 oct 10), skali ngan awin. TP awin x jd, so ktorg just g rye rmh ijat then pas2 Syuk la ajak g rye rmh dia which is jauh gak laa kat sekinchan. So ktorg(aku,atie,ijat ngan baiti) mmg nk g jejalan je. Nk lpekan assignment, ktorg on je g rmh syuk(*Lgpun, syuk yg drive! Hahahha*) Kat rmh ijat rmi laa yg join, Miza ade, acad, awin, adik miza ngan adik awin ade jgak. Tp yg g rmh syuk aku, atie, baiti ngan ijat. Rmh ijat mkn mee kari, keropok lekor ngan nugget. Best dol! Sebab ktorg mmg kebulur lapar x mkn tgh hr. Mne ngan slah jln nk g rmh ijat.(*Srius, pening gak tgk sign board ngan traffic light kat Klang*) Syuk gamble je, TP, yg plik acad ngan atie leh lak silap jln. HAHHAHAHAHAHAHAHHAHAA. Tp pape pn diorg jumpe gak pangkal jaln.
Pic kat rumah Ijat

Ok skg move on to g rmh syuk yg kat skinchan. Hahaha, ktorg mmg rnck laa borak2 lam kete. Mula2 cm ngantuk2 semua pas mkn kan, aku lak siap bleh nk tdo g lam surau time zohor 2. Tp msuk kete, sembang sket2 then trus jdik rnck. Mcm2 topik laa, psal susu la, bear syuk la, mcm2 lah! Mmg merepk gle kot.(*Hahaha, nseb bek diorg ni bleh tri me kemerepekan aku!*)

Sign Board nk ke Kapar

Smpi2 rmh syuk, dlm 4 lbih cm2. Ktorg mkn g kuih2 rye kat rmh syuk. N best part, br aku thu syuk ni org banajr. Hahaha, aku pn org banjar jgk! Cm jumpak kulaan la kan. Hoho. Pas semayang asar, then ktorg g jejalan kat sawah.(*srius, eventho aku ade je swh kat rmh, tp aku x nah tringin nk jejak kaki msuk situ*) Tp swh kat tempat syuk mmg superb laaa. Aku cm tringin gle nk jejalan kat situ. Atie lg laaa xcited, dia ni xnah jumpe sawah secara live. Hahaha. Mmg cm kanak2 terencat je aku tgk prangai seko2.Hahahhah aha. Family syuk lak mmg best! Msk nasik ayam, n mmg sedap! Srius! Mak,Ayah ngan Nenek ko mmg sporting la syuk! hehe, next time klo ko ajak ktorg g, mmg ktorg nk tdo laa rmh ko! hahaha. Klo time swh dah kering leh men layang2 kan? TIme 2 angin kuat kan? Atie,ijat baiti! Jom serg rmh syuk time musim org amek padi kang! Srius, lg best dowh men layang2 segala. Wuhuuuu! Syuk, ready! hehehe...
Pic2 merepek ktorg! Haha


Ijat ngan jln kucingnye


Hehe


Aku yg brani jln disitu! haha

Jln2 di swh

Atie n ijat
Peace! aku dah lepas jln sawah! Hahaha
Asal muke ko cm2 atie?
L.O.V.E

Depan rmh Syuk
Ltih ...Nasik ayam, best!

Oh2, mlm 2 ade kejadian best gak! Hahahah, anak2 dara ni igtkan tau la pki kain btik kan, tp2 x tau rpenye! Atie rrr, pki kemeja kotak2, x match dowh ngan kain btik! Sesuai ngan kain pelikat! Hahahahhaha. Baiti lak, ayu2 gadis melayu. Hahahhaha. Aku lak, hermmm nothing interesting happen... Hhehehe(*N bgusnye ati ngan baiti ni, diorg kemas2 n cuci pinggan! Mmg isteri mithali lah! Hahha, smpat aku snap 3 keping gmba diorg cuci pinggan,jgn mrh! Hehehe*) ;P

Snap pic diorg cuci pinggan! ;P
Pas mkn 2, ktorg blik laaa kan, around 9 lbih2 sket cm2, then pegi jap kat kampung api-api nk tgk kelip2 mlm2. Ni proj tnb, mmg sengaja gelapkan tmpt 2(*Kecuali kat kaunter, entrance 2 smua adae laa lampu*). Tp ktorg x nek pn smpan sbab limit 4 people, tp ktorg kan belima. X kan laa plak ktorg nk tinggalkan sorg kwn kat situ @ kasi dia nek ngan org len. Mmg x best laa klo dah pecah kan. Hehehe. Sempat laa merepek2 kat situ. Yg x ley bla siap nari2 trian bodo g tu. Hahhahaha. Mmg kanak2 terencat la! Hahahahhaha. Pas2 dlm 10 lbih, ktorg shoot tuk pulang, sebab hr nk ujan laa plak. Mmg nasib abik laa ktorg x nek smpn 2. But next time! yes next time mesti ktorg akan anik jgak! Tringin kot nk tgk kelip2 kat situ. Ktorg semangat gle siap bli mknan g nk mkn smbil tgk. Hahhaha. Aku lak dpt love bite dr serangga mne tah, skit kot leher aku, benanah skali. Bwerkk...
Kat Kg Api-Api

Ahhh, then ktorg blik, otw 2 mmg merapu. Cte antu laaa, nyanyi2 laa lam kete. Aku tlg hbeskan mknan yg x abes td. Hahhahahahhahaha, x mo membazir... Smpi rmh around 12 lbih cm2, mandi then fb jap, lyn lgu then tdo. Srius letih but mmg fun gle. Hahhahaha


Ktorg mmg batak sawah! Hahahaha, StarzRebel*

::Whoooaa!::



Think straight bout IT!

Do YOU really want to DO IT?

YOU crazy enough to DO IT?

YOU really are crazy if you DO IT!

::Wuhuu! Bel Ku~~::

At last, aku dah present bel aku. Hehhe, n i got n 'OK' nye comment. Hehe, and i need to improve more. Most of the comment said I should have more elaboration and more points.(*Hehehe, hell yeah you guys so damn rite!*) Hahhaa, point aku mmg skit, act ade je extra point but have to cut it because aku cam blur2 sket nk crite ape. Sbab klo gne extra point 2, aku nye speech dah lr sket. (*tape2, there's still have 2nd presentation*). Kali ni extra preparation, blatih laa dpan cermin ke, ape ke kan. Hahhaha, yg 1st ni pn aku cm x prepare. Just buat slide 2 je, then isi sket2 trus aku present. (*Sengal, ko xmo score ke subjek ni? Xde final bengong!*) Hahhaha, enough lah! Hr ni, best sket, aku x de tension2. My classmates mmg best2 laa, ktorg dah rapat2 dah. X kre laki pompuan dah boleh msuk dah. HAhahahha. Sabtu ni plan plak nk g rmh ijat ngan syuk. Rmh syuk laa agak jauh sket, which make me kinda xcited(*Because never been to Skinchan yet*) Hahhaa, every week plak enjoy2 ni. Haish. Xpela, sementara boleh kan. Next time, kang aku cte sal sabtu ni ok. Nak buat assignment 510 laaa. Bye2!


Letih,ngantuk segala, but kna rjin2!
StarzRebel*

::Terkedu Kejap::

Hehe, post ni bkn nk emo2 ke ape ke ye, but more 2 what i've been thinking in my life. Hermm, aku ni xde laa pndi sgt dlm agama2 ni. So, nak tau ape kah yg mem-bother-kan aku?Ok, this is the question. Korg bleh kasi pendapat bout this question.

Q:Ok, klo ade org yg meninggal sebab bunuh diri, adekah org itu mmg ditentukan meninggal bunuh diri? So, dia tu mmg ditakdirkan untuk mati sbg bkn org islam la?

A(dr kwn aku): Mmg ditentukan cm2 msa kta dicipta, kta x bleh ubah, tp kta mampu doa kpd Allah untuk memberikan kita kematian yg tidak seperti itu. Allah boleh ubah.

So, by that explaination, aku satisfied sket. Compare to others yg jwb,

A(OrgLen): Org yg bunuh diri 2, dia yg pilih sebegitu. Manusia x ditakdirkan mati cm2, itu pilihan.

Ok, because so many people said that, the word "PILIHAN", mmg buat aku x puas ati. Sebab, klo cm2, kte leh pilih tuk mati cmne laa kan. Cm kte lak yg tentukan, sedangkan yg aku fhm, ajal maut, jodoh pertemuan di tgn tuhan. So, mne leh kte suke2 lak plih2 kan. Tp ngan jaw yg kat atas 2, yg kta doa 2 avoid mati cm2, n mintak kat Allah, insya-Allah, Allah boleh ubah, so aku blh laa trima statement membe aku ni. Hermm, sbab aku leh trima dr segi logik. Allah je yg blh ubah, sbab Dia yg buat, Dia jgk yg boleh ubah. Insya-Allah, moga2 aku xde laa meninggal lam keadaan aib dan sbgnya. ~~Amin....


**Act byk lg persoalan aku sal hidup ni, but next time la eh?**
**Xmo berat2kan pale aku tuk pk benda ni lg(Eventho, aku asyik pk benda ni for 24/7)**

Agama sket,
StarzRebel*

::150 Juta Kali::

Song:150juta Kali
By:Fynn Jamal


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..




Srius, this song is my fav song(currently) Ni smua Atie nye psal la ni, aku dah ter-addicted ngan lagu ni. Originally, this song Fynn Jamal nyanyi n si Atie ni cover version je. Tp aku ske dgr yg Atie nye version(*Sorry, if Fynn Jamal's Fans offended with my statement*) Haaa, atie, ko jgn nk kembang2 lak pasni. Mentang2 aku lyn ko nyanyi!(*Weh, ble nk upload lgu br?*) TP mmg cool laa lirik dia. Cam this couple is cute 2 be togather. (*Wish dpt someone like that kan...*) Klo korg nak dgr, tp ni version si atie laa, korg klik je link nme atie yg biru kat atas 2 ok.


Layan2,
StarzRebel*

::Eco-ku Yg Ku Syg~~::

Perghh, glo semalam aku just amek msa kurg sejam tuk study eko. Cuak gle,(*Xtau laa klo aku,baiti,ijat,miza ngan aimi je yg rse cm2*) Tp nseb menyebelahi km, hahahhaha. Pn leh lak tdo time jge peksa. Then meja pn x atur, duk dekat2. Mmg ktorg bncg sket2 laa tp cover laa jgak. Tq baiti-chan gtau sal price control 2. Hahha, tp meaning dia aku goreng je. Tau sket2 sudah. Wahahahahha. TP srius laa, x expect pape sgt dr eko ni. Wuhuu! Aku mmg mls klo subjek bce2 ni. Klo AI best sket, byk algorithm, A* lah, alpha-beta prunning lah, refutaion segala bagai, blh laaa sket. Ini bce, analyst graph, perghhh, mmg bkan kegemaran aku yee. Tp aku rse besalah gak kat puan, sbba kat kelas mmg asyik tdo(*Even time test semalam,1/2 jam aku leh plak g tdo*) Haaa, itu laa kisahnye. Aku rse cm tau je tips nk tdo awal, g kelas eko. Hahhahahaha. Weehhh, x bek dowh ckp cm2. Pape pn, srius sye nak mintak maap kat Puan sebab x kasi full attention lam kelas. Harap2 pn dpt maafkan sye.(*Waaa sedih d pg rye, sob3 (T_T)...*). Ah, pape pun, skg fokus nk siapkan 510 which is Discrete Structure. Task ktorg kne buat sistem determine course ape yg sesuai ngan stud lpasan spm/dip. Aku amek spm je la kot, sbab dip 4 course je, klo amek degree, mmg benanah mta aku nk kna tulis coding pjg2. Hahaha. Mne nk crik questionaire lg kan, hahahhhaaha. Wuh, tp hr ni kelas 510(Which is 8.30 pg td) Aku x g plak! xxxAkuPemontengKelas!xxx. Sorry2 kwn2. Overslept! Eh, dah x mo mlalut lbey2. Hihi, merepek2! Aku nk smbg buat kje ni. Bye2!


Jap, nak kasi flying kiss~~ Muaahhhh!(*Apekah?*),
StarzRebel*

::My New Fav Song::

Ni link tuk post lagu itu. http://antidote3.blogspot.com/2010/09/bahagia-kita-rasa.html

Lyn2kan la eh. Atie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nak sainnnn!!!!!!
Hahhahaha

::W.T.F.?::

Shit! Haaa aku mule nak kluarkan pekataan2 lucah neh dr kamus idup aku. Waaaaaaa asal aku kne amek ECO? Aku dah amek laa time dip, dah lulus dah pun! Ni asal nak kne amek lg ni? X suka dow! Ape nye planning laa UiTM ni. Aku student AI a.k.a Artificial Intelligent! Smpi skg aku msih memikirkan kelogikan yg UiTM buat tuk subjek eko. Asal x leh bg pc? Asal? ASAL? Padahal dah amek! Ok, klo dia x kasi pc tuk C++ aku leh trima laa lg sebab itu mmg core subjek tuk student programming, tp eko? WTF? Klo bdak2 biz comp bleh laa lg aku trima kenyataan ni. AI kot, srius xde relate langsung kot! Skang aku blur, xtau nk study ape, nak bce ape. Aku pn bodo gak, dtg kelas btul2 aku tdo. Dpan dia, dah la duk 1st row mmg2 nmpk laa lect 2 aku tdo. (*2 la psal, spe suh tdo, skang dah blur nak mencarut2 memaki hamun plak!*) Whoooh, inner me, tlg jgn nk sumpah seranah diri sendri. Huhu, tp 2 smua btul. Klo laa aku tumpu perhatian lbih sket kan, sah2 aku dpt jwb ngan senyuman di wajah. (*Ewah, berfalsafah plak kan aku ni! Hahahahha*) Arghhhh aku dah nak sewel2 ni. Pls2 klo laa ade guidence sket kan, x perlulah aku ni nk stress, tension segala bagai. Haaa, 1 fact yg aku br sedar ngan diri aku. Klo ade test ke ape ke, aku mmg akan down, xde mood, nak mrh2 n masam jee muka aku ni. (*Ish, ni srius ni. Sgt2 buruk ko nye habit! Brubah la woi!) Cis, suh aku berubah. Inner aku ni byk la celoteh memalam ni. Aik, aku nk mereng ke? Ckp ngan diri sendri ni? Jap3, psikiatri ckp, bercakap ngan diri sendri tu normal. Cam ko mengeksperikan diri ko untuk kesejahteraan emosi ko. Btul ke fact ni? Haha aku pn x tau. Igt2 lupe, men taram je. Haha, bleh laa skit2 teori aku. Wuuuhhh, byk gle aku merepek meraban ni, stduy nye x. (*Haaaa ko mmg byk merepek, 10 ko ckp, smuanya btul!Hahhaa*) Ish, merepk g. Dah3, nak study eko. Ganbateh kudasai, CS223 3A! Jgn repeat paper ni, klo x nyesal x sudah! Oho, aku pn kne berusaha lbey ni. Xmo aku repeat paper ni. X bebaloi langsung kot! Dah, nak study! Bye2!


Study smart + hard,
StarzRebel*

::Ceria Sket::

Haha, semalam post2 aku cm pelik2 sket kan? Merepek sgt2. Haha, hope today xde yg cm nak spoil my mood. Oh2, pls sbab aku x ska kot muke mencuka aku smlm. X tau laa bdak rmh aku prasan ke x (*Well, aku ni slalu sgt dpt komen muke ganas, penjenayah n x reti senyum*) Pftt, x ley bla nye komen diorg. Oh, back 2 my story, haaa semalam down, emo segala bagai then hope today cm ok2 laa sket an. Aku mls nk muka cm2, sgt2 bkn imej aku. Tah mende tah bleh plak aku muka cm hape tah semalam. Well2, today aku nk senyummmmmm :) weeeeeeeee. Start, mkn ABC ngan syuk,baiti-chan n ijat-kun. (*Hahha smlm dah bedal, hr ni bedal lg?*) Ape laa, aku mmg ske ice cream n things yg sweet2, but not too sweet. Hahaha, dah3 aku nk buang imej2 keroh 2, kembali ke pangkal jalan. Waaahhhh! Glo ah! And kat post ni aku nk say SORRY smlm klo ade sesape cm tension ke ape ke ngan aku kn sbab aku cm lyn x lyn then muke cm msm je, srius aku mmg x ley blah smlm. Aku stress sket sbab hr ni, ade test, 3-4 assignment x siap then bel nye presentation. Aku cm x pk dah smlm. Dah la test 2 re-test, x psl2 nk kna amek skali lg. SORRY yee... Especially bdak2 rmh, n si farid laa, x sengaja dowh temarah ko kat pintu 2. Haha. Aku ni confront mmg sgan, 2lis lam page ni je la eh. Segan... Wuuuu byk plak melalut kan, whoop! Esok test eko, haaa mmg spoilt mood aku. Br nk cheer sket, dah laa ape yg aku blaja lam kelas eko x msuk langsung, aku asyik tdo je. Mmg dasat laa aku time degree. X cover langsung. Time dip 2 xde laa cmni. Waaa aku mmg perlu berubah! Demi masa depan aku! Wah! Harap2 hbes degree dpt kje, dpt kje GW blik pn best! (*Hrp2 msih diterima laa, hihi ;P*). Nak siap, nak g melantak ABC. Haha syuk blanja neh sbab dia kalah bowling hr 2. Wah, aku yg bodo2 bowling lpas gak. Srius aku igt aku yg kne blanja diorg. Eh eh, mlalut segala bagai ni nk buat ape? Siap2. N yg sal SORRY 2, aku btui2 ni. Meant it, tuk spe2 yg terasa la eh.

GOMENASAI!

::F.R.I.E.N.D.S::

a TRUE FRIENDS is
SOMEONE who

sees the pain in your eyes

while EVERYONE ELSE

believes the smile on your face



Hope I can get 1.

::I Should BLAH!::

Yah, i should go. But where 2? Ya Allah, y do u create me? Why am I have 2 live here? Y do I have 2 be here? The world would be better without me. And i also don't have 2 suffer. Apesal hidup aku jdi smpi cmni? Aku ni sungguh menyedihkan. Aku tkut untuk hidup lam dunia ni, because i don't have anyone else. I need a hand 2 hold just 4 me 2 live. But all i can see that i'm just alone in this world without no one noticing my existence. They only see the fake me laughing and talk crappy thing but they don't see the suffer, pain and everything in me. Well, i can b classified 2 be talented in acting because i can fake my self 4 the world 2 see. I'm always scared bout what would people think of me. I'm just stupid enough to feel happy and though that i'm such a happy person to live in this world. And now i keep thinking what worth of myself. Laku ke x. Hermm, aku x faham ngan situasi dan pemikiran aku skang. What am I supposed 2 be. What am i supposed to do.

::Kewujudan Aku::

Kewujudan aku? Aku tau, aku x ptut wujud. Aku mmg segan ngan diri aku. Aku x cam diorg kan. Isu ni mmg sensitif dgn dri aku. That's why npe aku selalu tnya tuhan kenapa aku dicipta cmni? Knapa karakter aku cmni. Aku dah cuba gaul ngan bsak2 ni, tp pusing sana sini aku still cmni. Aku dah cba sedaya upaya ubah karakter aku, tp remain cmni. Org mmg x leh eh trima org2 cm aku? Aku ni mmg x layak eh duk kat dunia ni eh? Aku rsa, from now on, aku just diam2 ja. Wei, tuk pengetahuan korg, karakter aku ni dah mmg cmni, so x yah laa nak kutuk2 @ perli. Korg ingat aku mintak ke? @ aku ske keadaan aku cmni? Srius, aku x phm npa aku diuji cmni. Sebab benda ni, dr aku kecik, smpi ke skang still x leh ubah lg. Org keeps on saying those nasty word without thinking bout my feeling. They don't know what i feel. Aku dah cba ubah, cr jalan, cr ckp n everything, eventho skang better, tp still ada lg karakter itu. Aku dah berusaha sedaya upaya tp benda 2 tetap wujud. Tp diorg xkan phm. Srius aku rs aku perlu menjauhkan diri dr diorg ni. Aku igt aku ni dpt diterima, tp rupa2nya. Itulah aku rsa aku x perlu wujud dlm dunia ni. Klu aku wujud hanya sekadar nak merasai kesengsaraan ccacian dan kutukan orang2, aku dah x sanggup. Aku nak pegi jauh dr diorg ni. Bye2.



...
StarzRebel*

::What If?::

What if? Hermm, tah npe, tbe this question appeared in my head. What if I didn't do degree? What will happen? But act my mind keep thinking, what if i didn't exist? Could this world be a better place to live? Is my current friend be more happier? Because i know i made lots of mistake and i am, not a very good person either. I'm too outspoken, i speak too much, and i know the person whose been "bahan" by me, mmg sah2 dia skit hati. Dats y aku keep thinking, klo aku ni x wujud, rsanya diorg akan jdik lebih happy. Bkan bemaksud aku x syukur, just thinking. Is there anyone really need me in this world? Does anyone keep thinking bout me in this world? Does anyone think i'm not as i am that they see? Hermm, to think my parent should have a better son than me. There's something that the fact, it's hard 4 me 2 change. They should have a better son compared 2 me. My friends also, they should have a better friend than me.....


Hermmm,
StarzRebel*

::Aku Give Up Kejap!::

Arghhhhh apesal otak programming aku dah bekarat? Adakah aku ni x dpt menjadi stud cs lg?
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Aku x mo jdik stud len! Aku nak cs! (*Wei, bengong, klo nak jdik stud cs, tlglah ko 2 berusaha lg! Ko igt kejayaan boleh dtg cm2 je? TIDAK! KENA USAHA! So, jgn give up!*) Aku boleh! Yah! Aku boleh! Harghhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bersemangat!

::Phew~~ I Love U!::

Yeah, I LOVE YOU! This love goes 2 someone dearest 2 me! Yah2, u should be glad! Spekah org itu? Of course my soulmate~~(*tp nme x leh sebut bcoz nak menjaga sensitiviti sesetengah pihak*) Well, if YOU ever read this, i'm sure YOU know, it's YOU that i mean. Oho, just want to say thanks 2 everything YOU had done to me. I'm so glad we get to know each other. Because YOU are really my dearest friend ever, and i hope, from the bottom of my heart that we will be like this for another 100 years or 4ever. Sgt2 thankful dpt kenal org mcm kau. If YOU ever had problem, please let me know. Serious, harap2 nanti YOU read this post ok. Because this post is specially dedicated 2 YOU. On9 kang, bukak la post ni. But sorry can't mention your name, because u know rite, what will happen if I mention ur name in this post. Thanks again, seriously from the bottom of my heart.
YOU know YOU make me smile WIDELY like this!


Hope we will remain like this 4ever,

StarzRebel*

::Aku Dah Nak Blur::

Wushh! Aku nyesal gle! Ahhhh! Klo laa aku buat past year smua 2, klo laa time cti rye 2 aku buat assignment, klu laaaa... Jap g ade test ni, tp aku sempat plak blogging. (*Adeh, mmg nak cr nahas la kao!*)Hr cm nak ujan, aku cuak! Pls2, jgn la ujan. Aku nek moto je g kelas, xde bumbung, kang basah. (*Arghhh ni la balasn ko x g kelas CTU!*) Oh oh, sudahlah entry ni. Mlm kang update lg, klo sempat. Assignment betimbun cm sampah, tp mls aku belori2 cm lori tnh! Cemana neh? Kne g kaunseling byk2 aku ni. Wuish!


Wish me luck, discrete, pls jgn siksa aku ngan soklan susah,
StarzRebel*

::Huarghhhh::

Ehermm... Post dr org malas. Haha, tah pesal la kan, pas cti ni makin betambah2 penyakit malas aku.(*Aik?, bkan mmg dr dluu ko cm2 ke?*) Hoho, mmg dlu malas tp, skg xtra mlas. Assignment cm hape je lg, td kelas pn cm x bpe nk msuk sgt. Tp klo lepak ngan bdak2 kelas bkan main rancak lg kan. Sembang merapu segala bagai, kutuk mengutuk(*Haish, 1 of my bad habit. Tah ble nk berubah x tau*) Tp, start je msuk kelas, blh pulak aku tetido. (*Wah! Aku rse besalah ngan lecturer, lam kelas tdo*) Ape nak jd pn aku x tau. Kelas hr ni hbih lewat plak, smpi pkul 7. Letih gle aku. Oh, n btw sgt2 tq yeee cik Baiti 4 the cupcake! Sedap wooo. Next time pekata buat black forest. (*Wah, gle ko! Pemintaan x ingat akhirat!)Hahahhaha.


**This is the cupcake. B 4 aku. Haha.**

Wahaha, mood rye lg diorg ni. Weh, klo ade sesape bce post ni, korg yg duk kat shah alam, klang ke @ yg sewaktu ngannye, xmo buat open house ke? Aku ni nak dtg ni, mkn. Hehe. Aku tgh boring nih, on9 pn xde spe on9. Pas2 td sedap tdo bleh plak kaki cramp. Hoh, glonya keadaan. Plik aku, cemana bleh cramp plak. Sakit kot. Bengong, potong stim aku tdo je. Hahahhaha. Tgh bosan, melayan lagu je lah. Aku g layan korea plak 2, pengaruh adik aku laa ni. Hoho, bye2 4 now.


Uish2, ape lg mau buat?,
StarzRebel*


::So called R-A-Y-A::

Hermm, what can i say bout this raya? Well, with my friends, we had lots of fun during this raya. We gathered togather, go and celebrate raya togather amd i ate so much. Eventho my best friend, syafiq, wani n dayah x join ktorg, but i'm happy yg dpt jugak laa jumpak, tp dayah x sempat jumpak. Minah ni blik kg. Tah, ngan kawan2 aku ok. Aku happy, tapi....

....family aku plak kan yg prob. Bukan mak ayah aku ngan adik2 aku prob, tp relatives. Ape kes kebendenya diorg ni nak emo2 lak time raya ni. Aku x phm laa, it's very diff from the previous raya. Srious diorg ni kna slow talk btul2. Gaduh skit2 pun nk besa2. I'm not on any pf them side but diorg kne pk sendri. Dah tua2 bangka pun nak begaduh ke? Siap kluar statement ken buang dr family 2 yg x tahan 2. Spe ada buang paksu? Haish, xnah lak ada niat nak buang paksu. Wlupun aku ni cm low profile kan lam family ni tp aku tau n i always update on my family current state. Gila ape kan nk gadoh2. X sesuai laa. Hermm aku x pasti bila benda ni start becoz time wedding paksu aku cm alrite je smua. Pls laa kan, ni gaduh2 between bapa sedara aku jugak. Dua org ni kan ke bgus klo bebaik2 kan. Beralah ke apa ke kan. Ni nak msm muka. Xmo laa pecah belah. Pekata slow talk, n when i said slow talk, btul2 slow talk. Xde nk tingi2 suara. Buat cam org yg ade tamadun skit. Luah perasaan ape yg x puas ati 2. Kta x blh nak btulkan org klo kta pn x btul n people learn from mistake, so kita just cakap tp pls laa bla jumpa 2 jgn laaa nak masam2 muka. X elok lah, klo pk2 blik abah ada ngan pak long, paksu ngan apk unggai 4 org beradik je lg yg tinggal. X kan laaa nak gaduh. Pls la, alergik laaa aku ngan gaduh2 ni. Cm weird gle kot ble dgr kisah ni. Harap2 diorg ni baik2 laa in future. Aku pn hrp2 aku ngan adik beradik aku x gaduh2 cm ni. Gaduh2 manja xpa, gaduh2 buang fa,ily segala ni x yah laaa. Buang masa, setan je yg seronok.

**p/s:nanti aku story part2 yg best.
ni part yg cm aku tekilan skit.
hurmm....


Jangan Gaduh Dah!,
StarzRebel*

::Selamat Hari Raya Aidilfitri::

Whooahh! Raya sudah smpi! Haha, aku sgt2 xcited yee tuk blik ke kg esok. Haha. Sgt rindu yaa ngan family aku! First, aku mmg sgt xcited today, eventho aku tepaksa g kelas ITS 462, yg pg2(*xe la pg sgt, pkul 10.30 kot kelas 2*). Nak dijadikan cerita, aku g laaa kelas 2. Tgk bdak2 kelas aku yg dtg bape kerat je, then kelas kunci plak kan. Aku igt dah nak cancel dah kelas 2, skali lect call lak kan brader yg pegang kunci kelas2 kat FSKM. Jdnya, kelas itu jd laaa. Msuk, then blaja laaa topik br, A* algorithm yg cool jgak. Senang la jgk, tp cm pening2 lalat skit. FYI, algorithm ni digunakan untuk algorithm dlm game. Haaa br tau AI ni bleh buat game. Aku mulai menyukai AI, sbab b4 ni interested tp more kpd AI yg program kan robot, x nah te-pk lak kan AI ni tuk buat game. Pas2 br laa aku te-pk, aku men dota, klo nak lwn ngan comp, aku akan plih map yg ade AI. Br prasan itu ade AI dlm game itu. (*Wah3, aku sgt syg AI*) Haa br laa aku rse cm nak tuka haluan perjalanan idup aku, kerjaya aku yg nk jdik system support ke developer. Agak best laa jgak kerjaya aku cm2. Dpt buat game, atas nama produk m'sia, kan ke best. Hehe, angan2 aku la kan. Ahaa, aku nak wish
SELAMAT HARI RAYA! MAAF ZAHIR BATIN!

p/s, Aku x on9 sbab kat rmh aku xde intenet, hehe, jgn rindu2.

Salam Lebaran,
StarzRebel*

::Times Is The Medicine::

Time heals a broken heart. I don't where i heard this wisdom or word maybe somewhere in a movie i've watched or maybe i've heard it somewhere b4 or maybe it came out from my head. I don't know but it does, time really can heal a broken heart or u want to 4get someone. 4 me, i hope this 2 week (sort of 2 week) leave will make me 4get someone that i like so much. I don't know if i had fall 4 that person but i know we will never b 2gather, so with time, i hope i can 4get that person. I want to vanquish the feeling of loving that person so much so that i won't get in the way of my study. Like it happen few week b4, i can't study easily. I've keep on thinking about that person. I really want that feeling to disappear. I hope after rya leave i can freely do what i want to do without thinking bout that person. Bodo kan aku, nak buang je perasaan 2. Tp aku mmg ptut buang sbb dia mmg bukan untuk aku. Aku mmg pasti tuk 2, sbab x nampak respon papa pn dr dia kan. Just pass by without noticing me. So, aku amek keputusan tuk 4get. Arghhh, asal emo poyo aku ni?
Bluerkkk!


4get me not,
StarzRebel*

::Kelas Last B4 Cuti::

Cuti? Aku ske cuti. Korg ske cti x? Xkan x suke plak kan. Mmg bengong laa spe x ske cti. Nak3 cti rye kot. Hahahhaaha. Esok kelas last aku b4 cti. Hermm, npe nerd sgt ahyat aku mlm ni? Aku x bleh blah lak ngan post kali ni. X tau plak nak cter ape. Nak tau sal hr ni? X yah rrr. botng gle kot. Bgn, tdo, tgk tb. 2 je kje aku hr ni. Aku pn x tau nak buat ape dah. Sgt bosan dowh! Farid ni kjenye tido je. Khalid kluar g runion. Bdak2 len semua dah blik plak kan. Aku sgt merindui kau kampung ku. Kwn2 aku semuanya. Sgt xcited yee nak lepak ngan membe2 kg aku. Ye la, time cti sem je ktrg dpt kumpul rmi2. Time biase diorg blik u msing2. So time ni laa nak bermaksiat byk2. Ke sana sini. Hahahahha, kwn2 aku sgt sewel2 ye, byk merepek cm aku jgak.(*Maybe my merepekness is influence by them x? Sbab aku mmg byk merepek n membahan org*) Klo lepak ngan diorg ni mmg kne ati kental. Ayat mmg menusuk ke jiwa. Gle kau! Semua mmg blh sepakat nk down kan org smpi hbis-hbisan. Tp aku x kesah, coz diorg laaa my bff! Bestie kot! Hahahahhaa. Korg pn mesti ade bestie korg sendri kan. Semua org ade kot, klo xde 2 mmg nerd bdak 2. Weirdo nak mampus, kera sumbang btul. Haaaa kan dah kuar peribahasa. Hermmm dah la, sayang2 aku semua, aku nak buat kje AI yg x siap g. Esok klo aku rjin aku post something. Klo x, pas rye kang aku post story bout my raya. Okayh, bye2!

::Test 518 Without Coding Question?::

Haaa aku agak kaget ble amek test pg td. X expect langsung kot xde 1 pun soklan suh ktorg buat programming. Smua soklan teori n algorithm. 1st aku dpt test cm2. Slalu pling cikai pun mesti ade laa 1 soklan programming. X phm npe lect aku x kasi langsung soklan coding. last sem ade je, this sem xde. Aku lak ye ye study coding segalak bagai, last2 x msuk pun (*Ko ni mmg bad luck la kan, ape yg ko bce mesti x msuk*) X phm aku npe benda cmni leh jdik. Dah la aku kne blik lewat, x dpt xtra 5 marks sbab aku ponteng kelas lab die, tup2 ape yg aku study x klua plak kan. Nsib baik ade kwn2 yg sedia membantu pd pg tu tuk aku buat last minute study. Gle kau! Soklan yg last minute 2 plak yg klua byk! Nsib laaa aku bertanya kpd rkn2 sekelas. (*Hehe, nak appreciate sorg2, tp x igt dah spe yg tlg. Tp pape pun arigato gozaimas to all!*) Aku x hrp byk laa tuk test programming ni,(*errr, bkan test sistem pun ko x hrp jgk ke? Cmne nk dpt 1st class neh?*) Haaa itu laa psalnye. Bengong laaa aku rse. Haish, mmg bad luck lah! Rmi gak membe2 sekelas aku agak x brape puas ati ble tgk soklan td. Sebab xde langsung soklan buat programming. Buat method ke, ape ke. Class array list ke. 1 pn xde. Tp xpe, benda dah lpas. Skg fokus aku tuk cti rye! hhahahhaha gle lah! X sba aku nk blik kg n 4get everything yg dah jdik kat sini. Dr stupid love feeling 2 struggling lam test. Smua aku nak lpa! N to all, pas blik cti rye ni aku akan jdik lain tau, so trime laa keadaan aku berikutnya. G pun, korg yg mintak aku jdik cm2, bkn aku yg nk jdik cm2. So, wait 4 me after this rya break! Bye2!


Time to change,
StarzRebel*

::CSC 518::

Hari ni, pkul 9 karang (hr sabtu 4 sept 2010) ade test 1 csc 518. Wah! Sgt aku x ske kerana chapter yg msuk too much 4 test 1. Msuk smpi hashing, yg aku blur2 x besuluh. Asal msuk smpi chapter ni? Klo smpi stack 2, sedap laa skit kan. Stack, queue 2 seng nak phm. Hashing ni cm blur2.(*Haaah, 2 lah kao, spe suh tdo lam kelas?*) Tp thx to macik atie,(*Hehe, if u read this, don't mrh2 ye...*) kerana ngajar aku. Nseb aku leh ngerti konsep hashing ni. BTW, dah sebut2 ni, ble kte nk buat study group ni? Aku amat2 memerlukan tutor lam programming. Kt rumah aku, xde bdak cs so aku susah sket nk phm klo programming yg br ni. Klo yg lme cam array list, linked list, stack ngan queue 2 aku phm sgt2 dah. Yg bru2 ni je perlukan xtra xplaination disebabkan keterlanjuran aku dlm kelas(*telanjur? Bkan aku buat baby ye lam kelas*) Yeye atie, kang kte study sme2. Ko kan pkar, 3 stars lg haaa. Oh, sebut2 sal hr ni, oh aku sgt jeles ye melihat bdak rmh aku blik kg. (*Waah, ko mmg anak mak kan?*) Ye lah, aku mmg anak mak aku, x kan anak mak ko plak kan? Hahhahahaha. I've keep thinking n wondering, why the hell my lect want to have class on monday? While she can make a replacement class after rya break. Because all of my class dah cancel dah pun.(*Klo x cancel pn, aku cti sendri je*) Ikut ati mmg x nak g, tp sebab nak belajar algorithm yg cm susah je(*Mcm kte lecturer aku 2 laaa*) aku pasrah gak, pegi jgk kelas hr isnin 2. So, my cti raya start on tuesday. Blik shah alam lak on 19th sept 2010. X dpt lee g kenduri akak sebelah ni. Dia dah jemput plak. Friendly la akak sebelah ni. Hehe, dah la, nak sambung study ni. Byk plak kan aku merepek, pdhal nk cte sal csc 518 je pun. Adios!

Study,study,study,
StarzRebel*

::Drop It, Now!::

Fandy, can you pls drop the feeling of raya holiday and get ur a** 2 study? Haaa ko ni bengong npe? Just let the time flow je laaa, akan tbe jgk hr selasa 2. Pas2 ko g laa menggile kat kg 2. Ko buat laaa ape yg ko nak ble dah blik nanti. But right now, pls3 pay more attention on the test tomorrow. Ko ni selai notes pn x tgk g. (*Xpe laa, sbab kan test programming, so usha coding sudeh*) Ko x yah nak merepek! Ko igt data struc hanya skadar coding?(*ewah, matured la konon! Bodo la*) Ye, ye data struc bkan sekadar programming, ia lebih dr itu. Haaaa tp aku mmg xde mood gle babi ni. Tgk fb, org sbok nk blik kg, bdak rmh aku sebok nak blik kg. Aku je terhegeh2 ade kat sini g kelas isnin ni. Klo blik esok pn kre orait dah. Ni isnin ni mengapa perlu! Warghhh! Pn Zaidah mmg rjin laaa. Xnak cti lbey ke? Huhu or mungkin sbab anak die still sek g kto then dia x mo buat kelas ganti 4 rya ni. Truskan jeee. Haish, sbo jelah. Dah3! Stop mumbling n start to study(*as if!*).


Real Stud Go To Class!,
StarzRebel*

::Hate Those Kind Of People::

The people I hate the most are :-

Backstabber.

The one who knows how to talk, but doesn't know how to do the work.

Stupid people who do stupid stuff.

Show off...

...there's so many, but the most I hate;

People who say those nasty word that I fear in my entire life and I have try to change myself from becoming that kind of person.


U know what I meant,
StarzRebel*

::Kao Pehal?!::

Weh, apesal ngan ko? Tetibe aktif lak hr ni. Dr pg td asyik pk nk pkul org je. Nak sepak, tumbuk segala kan? Haaaah! Itu laaa hormon x btul aku. Disorder aku, tetibe hyper n jap2 tetibe leh plak sunyi sepi. Alu pn tgh pns ni, lpa perot aku. Diorg ni x mo mkn ke? Farid ni aku pelangkung jgak krg. Ltih aku nk melayan dia neh. Haish, Berbalik kpd pehal ngan aku kan, aku pn skar nk gambarkan sebenarnya apa yg aku rs ni. Mmg rs nk pkul org jee pun. Tp kan, nk pkul sp? Kaki tgn aku ni ringan sgt2 hr ni.


I WANT TO:
SCREAM

PUNCHING

KICKING


Tlglah normal,
StarzRebel*

::Broken Heart::

Hermm, aku igt aku dah immune ngan prasaan2 yg aku rsa mmg menyusahkan aku 2, but instead it blooming even more. Apekah? Well, now after know the truth, aku x tau la that status 2 cmna kan, tp mmg nmpak cm this person has someone dlm life dia. So, after tau last night, aku yg mula2 xmo g sesi kaunseling 2, trus g n buat appointment ngan puan Masrina. My appointment this friday, and i hope dpt bgn awal, buat sesi 2, tuk membetulkan blik emosi aku ni. Thx to my dearest friend and good listener to my prob, SUE. Thx 4 listening all the way. X tau what to kasi kat hg tuk bls ur budi ni. Moga nanti hg kawen kekal smpi akhir usia. Amin...


AKU MEMANG TENGAH BROKEN HEART SKANG NI.
THX 2 U.

Fragile,
StarzRebel*