::150 Juta Kali::

Song:150juta Kali
By:Fynn Jamal


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..




Srius, this song is my fav song(currently) Ni smua Atie nye psal la ni, aku dah ter-addicted ngan lagu ni. Originally, this song Fynn Jamal nyanyi n si Atie ni cover version je. Tp aku ske dgr yg Atie nye version(*Sorry, if Fynn Jamal's Fans offended with my statement*) Haaa, atie, ko jgn nk kembang2 lak pasni. Mentang2 aku lyn ko nyanyi!(*Weh, ble nk upload lgu br?*) TP mmg cool laa lirik dia. Cam this couple is cute 2 be togather. (*Wish dpt someone like that kan...*) Klo korg nak dgr, tp ni version si atie laa, korg klik je link nme atie yg biru kat atas 2 ok.


Layan2,
StarzRebel*

4 comments:

MSS said...

ko angau atie ek sejak akhir2 ni..???hahahaaa

antidote said...

brit... -__-" aku malu~~~ ahhh kauuu!!!

syuk, hahaha... jage mulut... aku sumbat ngan abc karang... hahhaha..

Izzat Syazwan said...

angau atie??? ahahhahah~ habes la kau brit~ da kene guna2 atiekos endang!!~ jeng jeng jeng~

StarzRebel* said...

2 laa, die sbarkan ilmu dgn nyanyian die!
WOhhh! AKu kne g crik ustaz tuk healkan aku!