::Weird Day, But InThe End, Happy::

Yes, just like this entry's title. Today, start je my jepun nye kelas, aku dah rasa cm something not quite right. Yeah, it was weird because as I remember, yesterday I was very energetic. X laa energetic but the mood, is like happy go lucky kinda mood. Tp, pg td, bgn dr tdo, don't know why, msuk kelas jepun aku rsa cm hampeh je. N the truth, ade sorg dak ni, (*Ok, klo spe2 kenal mamat ni, diamkan diri anda je yee.*) Dia ni cm agak perasan bgus laa. Aku ni bkn laa ape kan, ok laa confident segala, tp cm tah hape2. Weh, org len test jgak kan, tp tade laa kecoh cm ko! Haha, sorry la wei, aku bkn ape, aku just nk luah ape yg aku rse. Bkn nk ktuk ko ke ape, tp klo ko alert, ko ni cm belagak sket ko tau x. Relax2 sudah la wei. Membe ko aku tgk, xde lak nk action sgt kan. Tp ko ni? Haihhh. Xtau nk ckp pe, just klo ko igt btul2, ko nilai btul2 kekadang org bosan nk ckp ngan ko sbab benda2 cmni. Ok? Peace!!

Ok, then aku ni skip 2 class, just nk siapkan bel. Dasat gak, aku sriously nervous sbab dah laa x praktis, text 2 lak, dah laa aku buat last minute(*Time skip kelas 2 la*). Srius aku x leh fokus, n i kept thinking that, "Mamposla kao, repeat paper ni!" N then i was like thinking bout my future, cmne effect repeat ni. Srius, bedasarkan pengalamn dr dip dlu, repeat is not a good thing. Aku present no 8, mmg bedebar, sebab aku nervous tkut x tau nk ckp pe, then x bpe organized. N then ade plak part aku lost kejap n aku mmg cuak time 2. Then, msa2 ditunggu, Madam Shirin call upon my name to present. Hoi, sriously dol! Aku cuak! Nervous sgala bagai! Hampeh btol. X confident langsung! Tp naseb baik laa presentation 2 bejalan ngan bek, n then tq 2 my house mate, kasi video sal Susan Boyle. (*2 wan afiq--Hah, ko ckp video ni dah rmi tgk, bdak2 kelas aku ade yg blum tgk lg! But thanks tuk ko sbab kasi aku vid ni. Aku pn xtau ade video cmni. Hehe...) Act, mmg video ni first choice aku, sebab ketara sgt diorg judge n stereotype kan Susan Boyle ni. Blh nmpk siap ngan penonton2 tekejut ngan cita2 dia nak jdik penyanyi. Srius, aku agak kagum ngan Susan Boyle ni. Suara mmg lovely sgt. Tekejut beruk judges ngan penonton2 bla dgr nyanyian dia ni.


video

Ni lah video audition Susan Boyle

Pas aku play video ni, diorang semua agak tekejut n I think choosing this video is the right choice. Tp, 1 yg spoilt, aku lost kejap ble nk start presentation. Seba aku x prepare, aku jdik x confident n aku bleh trhenti bekata-kata kejap then ade "Silent Moment" lam peresentation aku 2. Huih, cuak aku. Then, after that aku men cakap jje ape je benda yg telintas kat otak aku. Tgk2 sket isi presentation lam slide, then men taram je explainantion 2. Phew, nseb baik xde laa teruk sgt. It was an OK presentation but not a great one. Blhlah, kre aku x yah nk rsau pape dah sal bel ni. Whuuuuu. Target nk A, but I don't think i can get an A 4 this subject with my overall view of my presentation. ~~Hmmm... X pela.... But I was happy. All the weird feeling is gone! N sriously, after the presentation, I felt a much more better. YEAH!

No comments: