::Dulu Dan Kini::



-Dulu, aku cepat gle tacing, sriusly, klo ade sket jee benda aku cepat terasa n mrajuk ngan kwn2 aku.

+Skang, aku rse skang aku much more stronger tuk cepat2 terasa ni. X seswai dah kot, tua2 ni nak cepat tacing tp klo aku ade tacing 2, maknanya benda 2 mmg aku x leh trima sgt2 laa 2. Hihi.

-Dulu, aku gemuk n pendek! Hehe, ade pic time aku drjh 4, n sgt2 chubby aku neh! Sbab aku time 2 pendek g.

+Skang, ehmm, dah lbh tinggi dr dulu, n xdo laa chubby sgt kan. (*Hik hik hik hik, kna angkat bakul lebih sket!*)

-Dulu, aku g sekolah nek beskal jee, bepanas segala, tu pasal laa kulit aku x se'cahaya' mne kan. Huhuhu, klo tak aku ni mmg putih gle babi lah! Hihihihii.

+Skang, g kelas nek moto. Gle ko, nak g fakulti yg kat atas bukit sana nun nek beskal! Mmg cirit lah aku neh! Tp, bab kulit neh, mmg dah x leh buat hape...(T_T)...


-Dulu, aku ni pemalu orgnya... Srius! Korg yg kenal aku skg mmg x kan caye cmna aku ni pemalu. Aku ni pendiam laa jgk. Seingat aku aku mula ckp lbih sket time drjh 6 kot.


+Skang, xde laaa pemalu sgt. Ceria laa. Hehe, spe yg kenal aku skg tau laa aku ni camne. Smpi kekadang mulut aku neh x reti nk benti. Hahahahhahaha. Alaaa klo aku x becakap, diorg ckp aku hipokrit. Hr 2 aku dah cuba dah becakap ngan sopan gle, betutur ngan baiknyee, tp diorg ckp aku ni belakon? Haruslah kan sebab aku kan pelakon hollywood! Identiti ni cuma tuk penyamaran, senarnya aku laa johnny depp! Hahahaha.


-Dulu, Xde hala tuju n asyik pk seronok jee. Selalu mintak duit ngan bapak aku tanpa rsa besalah pn. Uish... X beknye...

+Skang, Aku dah ada target tuk buat apa n achieve apa lam life aku. N aku skang ni pn klo nk mintak duit ngan bpak aku dah pk2 mcm2 dah. Segan dol!


-Dulu, pemalas.

+Skang, still pemalas g! Hahahahhaha.


-Dulu, suka lagu english jee.


+Skang, suka campur2 dah. Rojak dah haku neh.


-Dulu, Aku x byk kwn. Sbab aku segan nak tegur org. Then org label aku sombong...maybe...

+Skang, friendly sket kot, tp aku dpt label lg dasat! wajah penjenayah! Mcm gengster! Huiii, ganas sgt haaaa. Korg ni, muka sweet cm aku ni mne laaa nk sesuai ngan imej jenayah2 ni. Haish.

Hihihiihihiihii, 2 je laaa aku nak post, korg blh nmpak kan betapa byk laa jgk aku dah berubah. Tp, still aku x lupa asal usul aku ye. Aku masih lg budak Kg Nelayan, Tg Piandang yg msih belum matang n dlm proses tuk menjadi matang. Aku msih lg ingat mak ayah n adik2 aku kat kampung. Aku masih lg orang banjar yg datang kat bandar ni tuk belajar n crik peluang pekerjaan tuk bantu family aku. Aku msih lg seorang kwn yg sma wlupun mulut aku mkin cibai, tp aku still syg kwn2 aku, baik kt kg mahupun kat sini(shah alam) mhupun yg aku knal selama ni. Aku masih lg murid, pelajar cikgu2 aku yg telah byk bantu n mengajar aku smpi aku dpt masuk universiti. Seirus aku cakap, aku x nah ade impian langsung tuk masuk universiti ni sebab klo ikut rekod, aku ni sgt2 xde harapan nk jejak, apetah lg msuk. Aku pn penah dpt nombor 3 pling last dlm klas aku, so ko nak pk ape lg? Universiti? Harapan laa kan. Igt hbis blaja, msuk form 6(klo dpt) then trus kje kilang jee. Tp Alhamdulillah, dpt jgak aku msuk universiti, hbeskan diploma then skang amek degree dlm Intelligent System. Wuhuuu! Cam dah byk jee aku achieve, tp still aku ada byk msa lg tuk achieve much more. Ish, syahdu laa plak. Tringat cemana bapak aku kje kilang truk2, then blik tgh2 mlm sbab amek overtime sbab nak extra money. Aku igt g 1st time aku dpt twrn, bpk aku yg pling happy, lg happy dr aku! Dia yg byk cr duit, mintak bantuan sna sni. Family? mmg x kasi bantuan laa kan. Siap suh aku smbung ke arah yg bkn akademik cm polis lah, askar lah. Nseb family blah mak aku supportive! Wlupun x kasi bantuan duit(*Aku pn tau diorg pun ssh*) tp support 2 dah mmg best dah! Haish, apenye aku lalut neh? Hehe, sory2 touching sket. Oklah, dah byk aku cerita neh. Segan lak tercrita sal ksh idup aku. Babai!

***Pic phone kat atas tu bkn nunjuk, just perbezaan antara aku dulu n skg. Jgn pk aku*** ***belagak lak eh! *_^***

Owh, miss my family so much, 2 yg ter-carried away tuh!
StarzRebel*

10 comments:

Whoda said...

sye dulu ala2 tomboi..anda pecaye? hahahaha~
weh2 cam best je wat post dulu dan kini ni hihihi~
nak wat gakkk

StarzRebel* said...

Waakkakakaa.
Waaa skang dah ayu2 laa 2.
Hahahahahhaaha.
Woh,buat2 kang aku nk bce! =P

StarzRebel* said...

Owh2, btw family yg aku sebut ni bkn family cm mak ayah n adik2 aku. Diorg supportive tuk aku smbung blaja, just family blah ayah aku, ada certain yg nk tentukan idup aku cmna. Ok, diorg xde hak eh tuk tentukan idup aku, sbab aku blh pk sendri tuk jdik ape... Hehhee

Whoda said...

huh, biaselah tu..sedare2 ni kdg2 suke ckp ikut suke die je..sbb kite bukan anak die..cube kalau anak die?
sedare aku pon ade yg penah kena gak huu~

StarzRebel* said...

2 lah psal.
Nseb family aku jenis pk, x trima cdgn bulat2 tanpa discuss ngan aku.
Gratefull jgk laa.
Hehehe

Whoda said...

huhu naseb2..
tapi baguslah kan..ko pon da degree skrg..oke lah tuu =)
syukur

Miss Ayumi said...

dulu: aku tak penah jumpe blog ni.
sekarang: dah siap komen kat sini. haha!

ehem! emo ni apahal??

StarzRebel* said...

Whoda - Hahahaha.
Alhamdulillah laa kan.
Pas2 jumpak lak korg2 neh.
Hahahahhaah

Ayumi - Bese laaa, hormon tgh2 bln neh. Hahahahahahhaha

Cucuopahatok said...

weh johhnny depp! hahahaha.
nak jugek le! :D
mintak duet ngan ayah guilty kan kan? ish~ nak duet senirik >,<"

StarzRebel* said...

Cucu - Hoi, org tua!
Hhaahahahahahha.
Jgn ckp identiti aku yg senarnye! ~~Dem, malu i....

Wakakkaa, mmg laa klo blh nk duit sendrik! Lg feel!