::Couple::


COUPLE? Haa aku yakin korang tau ape makna pekataan couple ni kan dikalangan remaja mahupun golongan dewasa (*Budak2 pun tau, korg xyah laa nak buat innocent x tau couple 2 hape*) Klo ikut e-Kamus version 5.01 aku (*Ni je kamus aku ade,so korg x yah nak argue maksud couple yg aku jumpak lam ni!*), couple bermaksud sepasang atau mempersatukan. Tp bg golongan kita2 ni, couple 2 maksud kta ni dlm relationship. Well, sme kan ngan maksud couple lam e-Kamus version 5.01 bhw, kta adalah sepasang dgn pasangan kita lam 1 hubungan. Perghhh, sush btul nak ngarang ayat belit2 ni!

Ok, aku skang bkn nk cte psl makna pekataan couple ni, tp aku nk cte yg kebnyakan org skang dah rmi yg ade couple. Penting sgt ke couple ni pd peringkat kta sbg student ni?(*Aku narrow kan sket pandangan ni kat batch aku ok*) Sbb rmi yg dah bekapel. So, ni pandangan aku sal kape which ada +ve n -ve.

+venye...
-Dunia ni terasa indah aje. Kan3? Korg yg kapel mesti rse indah2 segala. Pijak taik pun harum jee baunye kan?(*Erk? taik? euww*).
-Segala2 korg akan rsa lancar jee perjalanan kehidupan ni eventho kat iraq sne, kne bom segala, mesir ngan rusuhan, m'sia ngan banjir nye tp korg ttp dpt dgr kicauan burung yg begitu indah sekali kan? Kan3?
-Terasa disayangi oleh seseorang n korg pula byk ksih syg yg ingin diberi dan akhirnya ade org nak ksih syg korg 2. Kan3?
-N 4 couple yg bek2, korg akan stadi sesame ketika menjelang final. Haaa ni bgus ni, I like!

-Venye...
-Klo korg break, nangis yeye cm ade kematian je. Fail paper @ extend pun korg x kan nanges cmni. Aduhai...
-Korg mungkin akan terkongkong(klo dpt balak/makwe) super duper jelous! Even korg dekat ngan membe korg pun blh mencetuskan perang dingin sedingin antartika.
-Byk hbeh duit! Mostly laki laa kot tp ade jgk pompuan yg byk hbiskan duit tuk balak diorg. Xpe, ni pelaburan msa depan, tp klo aku, ermm, better aku simpan tuk future aku.

Ermm, ade byk lg +ve n -ve ni, cumanya aku dah x tau nak tulis hape. Hehe...

Haaa, ni nak cte sal aku plak. Aku ni msih solo yee, whoop, ni maybe self-centered sket so klo korg nak skip part ni, skip la eh sbab malu laa plak klo korg bce. Aku ni tulis part ni khas tuk Cik Atie n Cik Awin ! Haaa diorg ni sibuk2 sgt nak crikkan couple tuk aku. Haish, nak sgt kan tau kriteria2 org tuk jdik couple aku kan? Haaa ni diaaa aku senaraikan!

1. Mesti pandai nk mulakan conversation, n byk ckp!
2.Selamba jee, x control ayu ke hape ke. Pls, ngan aku ni x yah nk control2. Be urself yee.
3.Klo leh, pndi msk lee. Aku ni kuat mkn ye!
4. Blh accept aku seadanya. Ini semestinyalah!
5. X cepat jeles! Ni penting ok, coz aku ada kwn2 yg aku dah anggap cm my family, like my own sibling, so mayb ktorg ni begaul over sket pd pndngn org, tp ktorg ni dah cm org2 yg haram tuk kahwin sesama sendri, so jgn jeles2 yee.
6. Blh gaul ngan semua org, especially kwn2 aku.
7. Than ngan aku yg kuat kondem ni bak kata Atie.
8. Happy go lucky!
9. Sweet, x perlu lawa ke ape just sweet. Hehe.
10. Ni extra laa, pndi gyakan rambut. Xpe klu betudung pun, tp rambut mesti lwa.

Haaaa korg dua, ni lee kriterianye! Nak sgt crik kan TP, klo korg dpt crik yg cm wanita2 di bwh pun boleh....Ni nmenye Candice Michelle! *Owh, melted!*

Maria Kanellis*Hot2!*

Hihihiihihihi, klo korg dpt laaa crik pompuan cmni tuk aku, owh aku akan igt jasa korg smpi ble2 tau! Siyes ni, kawen kang aku ajak korg jdik pengapit n mkn beradab ngan ktorg. Hihihihihii


Klu laaa dpt...

StarzRebel*

9 comments:

MSS said...

ko??dgn perempuan2 mcm dalam gambar ni beza gilakot ibarat::-
1 langit dengan bumi
2 durian dengan kelapa
3 susu creamer dengan susu lembu
4 merak dengan biawak
5 nila dan susu
6 Highway Lekas dengan Federal
7 laptop acer dengan Compaq
8 singa laut dengan ikan lumba2
9 jalan tar dengan jalan tanah merah
dan lain lain lagi lah
=P

Miss Ayumi said...

pergh gile demand diaaaa.
pening la si atie ngan awin tu nak carikkan.

HARHARHAR.

iday said...

komen syuk xler bla,,,hAHAHA

semoga dpt jumpa lar gadis2 yg menepati ciri2 seperti di atas,,,hehehe

StarzRebel* said...

Syuk - Cis, perbandingan 2 cm tuk ko jee. Hahahahha

Ayumi- Hahahahha, diorg yeye sgt nk crikkan. Hahahaha

Iday - Moga dapat. Amin.
Hihihihiihihi

~QoveZ~ said...

peh...xbleh belah dow...patut la ko x kapel..demand sgt!

ak stuju r dgn +ve n -ve, tp kita mmg perlu bCINTA, tu fitrah manusia, baru kita akan lengkap, nt bila ko da bcinta smua yg -ve tu no hal la! =)

gud luck! smoga bjaya

miss dot said...

overnye ko..
xdapat la aku nak carik ciri2 cmtu kat ko...

StarzRebel* said...

Hasan - Aku mmg taste tinggi. Hahahhaha. Nak buat calon bini.
Wakakakakaka

Mis dot- Haaaa korg yg nk sgt crik kan? Haaa skang crik! Wakakakakaka

AppleByte said...

hahahahahahaha komen syukkk kat atasss cam... demmm... ahahaha~! xD

StarzRebel* said...

Syuk sedang gambarkan diri dia 2...
Hahahahhahaa