::Cerita X Ley Blah!::




Yo readerz! Haha, ok it's been a while, i know since my last post, so agak sugul blog aku neh. Asyik benda lama je kan, act bkn x mo update tp xtau nk cte ape. TP, hr ni aku nk crite sket, ok bkn laa aku nk crite but nak komen sket(*So, tjuk cerita x ley blah 2 npe? Ptut komen tuk crita yg x ley blah laa kan? Ngok!*). Cmni, hr 2 aku ade laa blog walking kat blog yg aku follow, then aku tebaca satu post ni kat blog sorg ni, aku rse korg pun kne bca sbab this story is very interesting on how people couldn't accept who they are or how they are. Sle klik disini tuk mengetahui ape yg aku maksudkan. Haaa aku kasi korg 5 minit tuk bce.





1 MINIT






2 MINIT






3 MINIT






4 MINIT






5 MINIT





Haaa, dah cukup 5 minit kan? so, pe pendapat korg sal post 2? Klo pada pendapat aku, pesal perempuan 2 blh jdik smpi cm2? Why she have to lie just to get with the guy? I mean, puut sponge and wear mask? Even bdk2 tadika pun boleh determine what's fake and what's not. Aku bkn nk kondem ke ape, tp aku x leh trima what she has done! She's lying! I know how she felt because i'm in her shoes too rite now, single n nobody interested in me because of my look i and i'm not like other guy which has a good looking face and a nice body. I don't have the look that make girls want me, but at least i have a face, i don't have nice body or 6 pack, but i'm healthy. So, why does she must lie about wearing a mask or put sponges around her body? Why she must put others picture instead of her in her tagged account? Why? People will love you not about your appearance, but your own self. I know sound cliche and you heard this so many times, but this is the truth! Klu diorg nak kawan ngan ko just because your beatiful, mean diorg kwn sbab kecantikan semata2 bkn sebab korg ni fun, best lepak ngan korg ke ape. Korg x yah rsau laa sal jodoh ke ape. Igt tpu gitu leh dpt jodoh ke? X kan? So, nak buat ape tipu? Cube bce terjemahan ayat ni.

" Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan; sama ada dari yang ditumbuhkan oleh bumi, atau dari diri mereka, ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya." - Surah Yasin, ayat 36.

So, insya-Allah korg akan ade jodoh masing2, so x nak tipu2 tuk dptkan cinta@ mencari jodoh. Akan ada org diciptakan untuk membahagiakan korg. Aish, pesal cm emo plak kan entri ni. Haha. Tp just nk ckp, diri korg yg sebenarnya yg kat dlm 2 lebih bernilai dr luaran. Just be yourself ,k?



Mne laaa miss right 4 me?
StarzRebel*

6 comments:

~QoveZ~ said...

haha cerita tu mmg tak boleh belah lansung!

hehe nt ada la jodoh ko tu..hehe tp mintak2 bukan cm awek dlm cite tu

StarzRebel* said...

Wakakakakakka.
Aku tunggu jee neh.
Hahahahhaha

Cucuopahatok said...

gile letak span kanan kiri.
nak jadi macam erra yg dlm cte cinta kolestrol tu XD

StarzRebel* said...

Atok, zaman2 gini ni mmg pelik2 yg org buat.
Zaman2 atok lu, cmne? Cm happy go lucky jek kan.

Whoda said...

wwuuuuu saya memahami perasaan anda T_T

tapi mmg ar pompuan tu xpatot gile.menjatokan maruah diri. adehhh. so pathetic

StarzRebel* said...

2 la, buat pe nak becinta ngan org yg just nk rupa kta sedangkan kita ada yg lg baik dr rupa kita kan? ~~We are beautiful, no matter what they say~~
Hihihihihihiihh