::The End Of My Degree::

It's been 2 years, since I've entered UiTM to do my degree (Bachelor of Science (Hons) in Intelligent System). Lot of things happen. I'm kinda sad, to leave all of the memories that I have created here, in Shah Alam, and specifically UiTM where I've known people that I really care and love. I wish that we could stay forever, but as the life cycle keep on cycling, there are time we will meet and we will say good bye to each other. Here, i found really good friend, and i can considered as my best friend. 

Atie 

Funny story, ble start jmpak 2, gaya dia cm senior, (actually mmg dia senior, sbb dia msuk uitm dlu amek graphic then br tuka amek AI) cara dress tuk 1st day x nmpk dia ni cm freshie cm dak2 pompuan lain. Dtg pki jean n t-shirt lengan pjg, then nk daftar kursus pn dia gtau cne nk daftar elektif. Dlm hati, akak ni repeaters ke ni? Then pas dia nk blah 2, aku ckp tq Kak. Mati2 igt dia ni senior n stadi dia trok. Skali rpenya dia grad sme aku, umo sme aku, then anc lg, nk dekat 4 flat lak 2. Haish, agak malu jgk aku. Tp dia ni cool laa jgk. Da laa transgender( Ha3, dia bca ni mati aku!) Misai lebat! Lol. Tp best kwn sbb dia ade lee baiknya, plg teharu (ewah) msa aku kne betulkan report, tp aku dpt part time kje, dia sanggup tlg aku btulkan report n suh aku g kje 2 moga2 dpt tawaran kje. Wuuuu time 2 rse teharu gile. Tq3! Hrp2 ko x lpe aku laah! Kui3.

Aimi
 Tgk muke, burok x? Hahahahahaha. Matilerrr aku upload gamba ni. Makcik ni mmg lucu gle! Dia ni antara manusia yg unik yg penah aku jmpk! Byk sgt begerak! Hahahahhaa. Unpredictable lak 2 dia nye pegerakkan. Merata2. Siap penah shuffle lg! Haaaa dasat x? Maklumleee robot! Hahahahaha. Jgn mrh arrrr...... Tp dia ni bguih ni, ske ngan baking! Sme cm aku, sbb aku ska mkn pastry2, roti2 n kek neh! Kui3. Aku pn slalu share prob ngan makcik ni, n dia pn pendengar yg bgus! Hew3. Kembag tak hidong ko AIMI? Hahahhahahahahahhaa.

Ijat
 Tokei kedai! Tokei kedai! Hahahhahha, jgn mrh arrr jat.... Muka jeee srius tp dia ni baik wooooo. Ngeh3, puji2 ni dpt leee diskaun sket ye x! Ijat ni, ape eh? Lucu laaa orgnya. Kui3. Rajin pun rajin. Sriusly, klo kje grup ngan dia mmg siap leee. Last2 minit pn siap n sempat anta. Rjin! Aku jeles jgk tgk kerajinan dia neh. Ngeh3. Teman begurau senda, bebual bicara. TERER gle main DOTA! Hahaahhahahaha. Jgn mrh arrrrr jat! Rye ni aku nk g rmh ko lg. Ngeh3. Dia ni antara org yg 1st ly aku knl n rpt jgk time degree neh. Time dip kenal, tp hanya sekadar jelingan sekilas di angin bayu. Hahahhahahaha. Ramah orgnye. Klo xde dia, aku mesti diam2 jee lam kelas sbb aku ni ssh sket nk mula bebicara tp ble ade membe tg boleh msuk bebicara, br lee aku leh nyusup2 sembang kencang2. Hi3.

Baiti 
 Baiti yg dok blakang aku 2, kecik ajee orgnye. Tp terer main bowling! Byk strike jee, x strike dpt spare.Haa jgn memain! Kui3. Ingat g, dia buat cupcake! Sedap gell! Hahaahhaa. Happy go lucky! Ceria jeee. Hi3. 1 thing sal dia ni, dia suka senyum. Sebyum aje ble jmpa org. Kui3. Pndai posing yeee, dasat wuuu. Dia mmg model pun, hr 2 dpt kontrak ngan Kiki Lala tuk koleksi raya diorg, dia ni lee model nya. Hik3. Jgn mrh yeeee Cik Baiti! Kui3. Sesungguhnya anda tinggi di mata kami semua. Hahahhahaha.

Awin 
Niii sorg g, outspoken sgt! Hi3. X rmi org leh than denga komen dia ni. Certain aje, n aku dlm list yg leh thn leee. Tp dia ni baik, antara org yg humble laa. Reason dia, dia akan mintak maap trus klo ade silap, wlupun aku rse xde benda pn tp dia still akan mintak maap. Ada ciri2 mak2 laa dia ni, pandai jgk masak, pndai handle dak kecik. Kre ade package jgk leee slain pndi lam study. Tp selalu sgt stress, ce relax sket awin ko ni stress sgt. Hi3. Rye ni x mo jemput aku g beraye ke? Msk leee yg best2 lg. Makanan srwk ape yg best lg? Ko kan nk duk sne nanti. Hi3. 

Syuk
Ini camera man ktorg. Hi3. Sbb dia ade dslr, dia jee laaa yg amek gamba. Slalunya, gamba ktorg jee yg byk, gamba dia skit2 jeee ade. Kui3.Dia ni jgk merangkap driver ktorg tuk kemana2. Hhahahahaha. Rse mcm ko ni dipergunakan lak. Hi3. Ni antara yg memberi semangat tuk aku exercise n jdik kurus. Rajin kot dia ni exercise, g jogging bagai. Uit, ble nk g Melaka neh? Tringat zaman2 kje kt Melaka dlu. Hi3.

 Hazim (Kiri) n Adly(Kanan)
 Ni lak rumet n hosmet aku. Ngeh3 aku rse diorg ni melalui pengalaman yg agak mencabar jgk laaa sepanjang jd hosmet n rumet aku. Tq yeee sbb thn ngan emo x menetu aku, period tbe2, korg kejut aku mrh2. Tq yeeee. Hi3. Aku mtk maap yee. Korg ni baik gle ngan aku. Segan aku. Hazim ni, dia ni liat gle ajak klua g jejalan ke ape ke, tp ble dia da klua dia laa pling hyper, gedik gle n aktif x tentu hala. Ble kt rmh, asyik ngantok, ngantok, ngantok! Sore power gle, epik ble nyanyi lagu dajal! Hahahahhaa. Adly ni lak, byk gle pengalaman idup n cerita. Best denga. Sbb blh tau mcm2 situasi. Berusaha tuk kurus jgk. Kui3. Gamerz jgk leee dia ni. Dia ni yg slalu kne emo aku, kne mrh bagai. Ngeh3, jgn mrh arrrrr. Aku nk g lg air terjun kt rmh ko. Kui3, tp x yah laa nk humban2 aku lam air lg dah yeee. Aku cbe yee kurgkan emosi x tekawal aku 2. Kui3. Pape pu korg mmg best!


Ni ade few pic sepanjang 2 thun aku kt UiTM shah alam ni. Aku tau, wlupun aku byk komen sal uitm, tp aku akan rindu tempat ni smpi ble2. Aku akan ingat korg smpi bla2. Hrp kta x putus hubungan sbb, aku rse korg ni da best dah. Calling laa yee klo korg kawen nanti. Hehhe. Here are some pic we are together. Enjoy!
  


Tgh buat assignment grup neh. 


Pas blakon jepun! Lol 



:) 


Buka Pose 1 kelas 




BBQ n bday kairil 


Dlm kelas. Ngeh3 


AI student ngan lecturer. Aku xde. Huhu 


Ngeeeeeee! 

Hahahaha
 

And the last pic, is the one that has the most sentimental value 4 me. And yes Atie, I agree with U when U posted about this pic in ur blog, 2 years ago. Mmg nmpk sayu jeee pic ni and I wish dpt blik ke masa ni. Aku mmg x leh lpa semua kenangan ngan korg, Jgn lpe kt aku ye sbb aku x lpe kt korg smua. Sempena syawal yg bakal menjelang, aku mohon ampun maaf, kot2 ade yg aku x jumpak dah. Selamat Hari Raya, maaf zahir n batin! Selamat bepuasa!


It's 2 years with a wonderful  experiences!
StarzRebel* 

4 comments:

Izzat Syazwan said...

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

terharu brit... terharuuuuu...

Abel Nightroads said...

Eleeeeee. Aku jujur....

tenshipanda said...

nyemak je lagu tu... hahahahha...

Abel Nightroads said...

Hahaha, lagu 2 mmg nk kasi semak sket kat blog aku yg bersih dan kemas ni. Wakakkakaka