::Wait, What?! U Said I'm What?!::

Last week, i went to my hometown ,(Of course, mid term break people! Mesti lee blik kampung kan.) dengan hati yg bebunga2 gembira sebb dpt relax, chill out wit my friends, sembang2 ngan mak aku. (Yeah, she miss us very much, coz all her children is away from home, mesti lee nk teman borak2). Mmg dah thrill gle daa ni nk blik. Plan pn da mcm2. So mmg aku xcited lah!

Tgh2 dok xcited, on friday, 20th april 2012 (Aku blik 19th April, mlm) at 10.30am o 11.00 am cm2 lah, aku dpt msj dr cikgu aku. Best jee msj dia kat aku, mmg spoil mood aku laa. 

- hai, mntg2 da blaja tinggi, jgn lpa yg lma. FAHAM!!!-

And i was like, Whoah! What is that? Whay the cap letter and the !!!? 3 lak 2! Haish, yee mmg sy x msj en, tp x bemaksud sy x igt jasa en yg mengajar sy. Hmm, mayb ad yg ckp aku x mtg post benda2 gini, tp aku still mencari rasionalnya dia menghantar msj sebegitu. Baik, secara jujur nk tnya, adakah aku perlu everyday text him and update my life? Duuh?! Klo nk taw, follow my tweet, friend me on fb and add my blog on your reading list! Aku bkn nk jdik kurg ajar, srius aku respek kt smua cikgu2 aku, dr tadika smpi leee menengah n universiti! Tp ble aku dpt msj cm2, aku rsa cm aku ni trok sgt, x kenang budi, cm kacang lupakan kulit n so on. Klo aku jmpk ckg2 aku kt mn2, econsave ke, even pasar mlm pn aku tego kot. Salam ngan ckg, tnya kabar. Xde laa nyorok lari. Tp, ble dpt text cm2 dr ckg aku neh, aku rsa down. Knape? Ape slh aku? Ok, mayb dia nk aku text dia hr2 la kot. But, why? Even parents aku pn au xde laaa nk update hr2. Privacy yee.

Aku ade tnya kwn2 baik selamanya (BFF in malay! LOL) ape nk buat neh, sbb aku rsa x sedap ble ckg aku sndri yg text aku cmni, daa laa dia ajar aku, smpi aku dpt result ok lee tuk subjek 2, n aku rsa ilmu yg dia kasi 2 da jd x halal dah, sbb ckg aku daa trasa ati ngan aku. Kwn aku ckp, x yah laa lyn msj cm2, n yes i didn't reply pn msj 2. Ok, aku x reply then ade lg msj aku dpt.

-Klu x puas hti, bls kt sy, fhm!

Ok, 2nd msj 2 agak konfius. Adakah ckg aku ingin aku berbalah ngan dia? Kenapa? Mengapa? Aku x phm, adakah ckg aku nk aku gaduh ngan dia? Ok, this maybe sound unappropriate, tp klo dia nk tnya kabar ke, x blh ke msj aku bnda yg elok? Knapa mesti nk perli, sindir @ mrh? N nk plak mencetuskan pergaduhan? N skali lg, aku x reply msj dia.

Next 2 days after, skali lg aku dpt call dr ckg aku 2, tp x smpt nk angkat sbb monolog lam diri, whether to take the call or not. Last2 x smpt angkat da ptus. Then aku reply via msj. Aku ckp x dan nk angkat, sbb lam toilet (Tipu, sungguh x beretika). Then dia reply,

-Jgn bg alasan, u mmg x kng budi, mtg2 da blaja tinggi.

Ok, kali ni aku tesentak bca msj dia. Moral aku jdik down kot. Hadoi, aku ni x blaja tinggi mn pn yg aku nk blgk, aku x penah blagak pun! Siyesly! Haih. Msj ni pn aku x bls. Aku tnya kwn aku, dia kata x yah lyn. X lyn aku rsa besalah. Mtk maap pn, dia confirm akan perli smpi ble, cm kwn aku skg. da mtk maap, nangis2 but still kne perli lg. Why? Is it sbb aku terima ilmu, kta perlu trikat trus. Kne update everything? Aku x phm ape yg dia nak. Mmg slh aku, sbb x penah nk msj o update anything kt dia, tp x bemakna aku ni x kenang budi. So, klo nk kenang budi, is it kne update slalu. Time aku dip hr lg, aku br je msk, dah kne dah ngan ckg ni, dia kata aku smbg sbb msuk U x gtau dia. Act, bkn dia jee aku x gtau, 1 sekolah ckg2 aku x gtau, n even relative aku pn aku x gtau. Yg tau just friend n family yg dkt2 jee. Sbb aku x mo kecoh, kang klo bria crita, org ckp menunjuk, sombong sbb dpt smbg stadi. So, aku diam jee la. But in the end, dia da slh fhm. Aku terg everything, igt da setel, tup2 after 4-5 years i guess, (which is skg) dia msj aku cm2, meaning still dia x puas hti lg. What should i do? Urgh?!

Susah btol nk jga hti org, klo org 2 x pntg xpe, ni org yg da byk bejasa ngan kta,
StarzRebel*

2 comments:

FaraLavida said...

psyco gle cikgu kau!! sumpaaaaaaah. lol

Abel Nightroads said...

Ntah. Aku pn x phm. Sorg dia jee. Yg len2 aku jmpk kt pasar mlm pn ok lg.