::Setepek Kena Workaholic!::

Assalamualaikum....



Pekaba semua? Sihat? Hopefully sihat laa yee. Lme nau x update blog. Ade jee idea or olahan kata nak tulis tp malas. Blik keja, da letih ko just pk nk tdo jee. Bkk laptop jap on9 jap then mata mula laaa layu nk tdo. 2 lee habit aku skg. 


Nak cite sket, ade lah hr 2, tgh dok beso-sial networking kan, ade lah kisahnyee betwit2 ngan kengkawan aku twit laa ngan membe aku neh. Ajak lepak, lme x jmpak katanya. Tp mmg agak lme gak x lepak ngan pn. Dia pn plan laaa nk g mandi ke ape tah, ajak rmi2, pegi time weekend. So, ajak laa aku skali. Mula2 ajak pegi hari sabtu, aku kata aku kje, then ajak aku g hr ahad, aku ckp aku kje jgk. Ok lah, pas2 dia re-arrange blik ajak pegi next weeknya, aku ckp lg aku kje sabtu n ahad. Dia da cm pelik gak. Pas2 ajak g on public holiday x silap aku time 2 ade cti thaipusam ke awal muharam. Dua2 hr 2 aku ckp aku kje. Then dia twit baik punyeee, 'X sangka ko workaholic skg'.

Perghh! Hahahha aku pn x sangka gle dpt statement cm2. Kne label workaholic? Klako seyhh. Seingat aku time aku study lu, byk ponteng, tdo lam klas n kekadang skip jee klas. Assignment x buat, x hantar. FYP buat last2 minit. Da tinggal nyawa2 ikan br buat. Truk sgt dah! Then ble da kje ni, x sangka lak commitment aku telebey! Hahaha. Kje buat siap wlupun lambat sket, n cti klo bos suh dtg kje stand by, on ajee. Klo dlu, pntg ade cti, mesti blik kg n mula laa otak pk cr jln nk ponteng klas. Truk btol. Mmg x betanggungjawab aku neh msa 2.

Tp skg da lain sket, mayb sebab aku mkin dewasa kot? As time goes by, kta sedikit sebanyak akan berubah sket2. Aku cte sal diri aku laa, ble aku tgk ade few quality lam diri aku da improve sket. Klo ikut perangai lma, skg ni (10/02/2013) aku dah blik kg sbb skg cuti raya cina. Office cuti smpi selasa. Klo ikutnya aku mmg x lepas peluang gini, cti pn agak lma jgk. Mmg sah2 aku blik nye. Wlupun 16/02/2013 neh kazen aku kawen n aku amek cti, aku still akan blik kg bla cti cny neh. Klo ikut otak aku, aku mesti akn apply cti bia smpi hr kenduri. Bia sminggu trus cti. Senang, aku pn dpt relax jeee.

Itu klo fikiran aku still mcm dulu. Tp skg, aku pk lebih dewasa sket. Aku ade tanggungjawab n komitmen ngan kerja aku. Aku x ley pentingkan diri, aku kne consider team mate aku yg lain. X kan aku sorg jee nk best2 cti diorg kne kje. Itu tindakan org yg selfish. Bla da kje, br rse tanggung jawab 2. Lgpun company hired aku buat kerja, bkn senang lenang cuti ikut suka hati. Bru laa berkat sikit gaji yg ko dpt tu. Bg kat parent pn best jeee. Cbe laa ko kje mengulo jee, then dpt gji. Pk laa blik, ape jee yg ko buat n dpt gji gini? X de feel. At least klo ko penat2 kje, ko rse lega, ble dpt gji 2. Lain rsa tuk dua keadaan yg berbeza ni. 

Last skali, Hepi Chinese New Year! (Hr ni chinese new year) Byk laa dpt limau supplier bg. Korg dpt byk x? Nak sket? Sile dtg sijangkang. Hihihiihihi.


Bunyik mercun, bigit sket. Nak tdo!
Starzrebel*

2 comments:

AskMe BB Plus said...

Kau tak payah nak workaholic sangat le... meh lepak ngan kiteorg lagi bagus... hahaha

Abel Nightroads said...

Ko igt aku nak ke? Ni mmg kne punye.